Newsroom

Newsroom

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει με αποτέλεσμα να παραμείνουν τα βουνά σκουπιδιών στους δρόμους των ελληνικών πόλεων.

595280da1dc524f7798b4650

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εκ νέου μετά την προγραμματισμένη απεργία της Πέμπτης προκειμένου να επανεξετάσει τη στάση της.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας δήλωσε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν λύνουν το πρόβλημα.

«Σήμερα έγινε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να μπορέσουμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα. Καταθέσαμε τη δική μας πρόταση, συζητήσαμε, όμως, οι προτάσεις από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα. Η τροπολογία που κατεβάζει η κυβέρνηση θα έχει απολύσεις. Συνεχίζουμε έως την Πέμπτη και μετά θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή. Το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ .

Μετά την πρωινή συνάντηση που είχε η επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας είχε δηλώσει ότι έγινε μια πολύ καλή συζήτηση και έπεσαν στο τραπέζι βελτιωμένες προτάσεις, οι οποίες όμως τελικά φαίνεται πως δεν έπεισαν τους εργαζομένους.

Πάντως, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία, οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν ότι θα υπάρχει αυξημένο προσωπικό ασφαλείας.

Καμίνης: Άστοχη και υπερβολική η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε άστοχη και υπερβολική την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στην καθαριότητα έως και την Πέμπτη.

«Παρά τα επιμέρους προβλήματά της, η ρύθμιση που εγκρίθηκε από τη Βουλή ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων της ομοσπονδίας», σημείωσε ο κ. Καμίνης σε δήλωσή του.

Πρόσθεσε ότι με την υπευθυνότητα που οι συνθήκες απαιτούν και τα συμφέροντα της πρωτεύουσας επιβάλλουν, ο δήμος Αθηναίων θα υπερασπισθεί τη δημόσια υγεία.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, καθώς, όπως πρόσθεσε, «μόνο έτσι θα υπηρετήσουν την αποστολή τους και δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με την κοινωνία».

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους

Την ίδια ώρα, δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη