Newsroom

Newsroom

Συνελήφθη φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον

Τη σύλληψη από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές ενός από τους φωτογράφους του που κάλυπτε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον του Μισούρι…

ferguson police 1

Τη σύλληψη από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές ενός από τους φωτογράφους του που κάλυπτε τα γεγονότα στο Φέργκιουσον του Μισούρι επιβεβαίωσε το φωτο-ειδησεογραφικό πρακτορείο Getty Images.

Στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία με τη στιγμή της σύλληψης του φωτορεπόρτερ Σκοτ Όλσον, η υπηρεσία Getty Images αναφέρει ότι ο φωτογράφος της «βρίσκεται σε ένα βαν της αστυνομίας μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία».

Το πρακτορείο δε διευκρινίζει τους λόγους για τη σύλληψή του απεσταλμένου του στο Φέργκιουσον, που μαστίζεται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα από βίαιες ταραχές εξαιτίας της δολοφονίας ενός νεαρού Αφροαμερικανού από πυρά ενός λευκού αστυνομικού.

Η κατάσταση στο κέντρο του Φέργκιουσον παρέμενε τεταμένη και το βράδυ της Δευτέρας, παρότι στην περιοχή αναπτύχθηκαν στελέχη της Εθνικής Φρουράς με αρχικό στόχο να περιφρουρήσουν το χώρο γύρω από το τοπικό αρχηγείο της αστυνομίας. Η ανάπτυξη μονάδων της Εθνικής Φρουράς στο Φέργκιουσον ήρε και την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε στην πόλη για δυο συνεχόμενες νύχτες.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη