Συνάντηση-"μάζεμα" των μέχρι τώρα συζητήσεων μεταξύ Θεσμών και Τσακαλώτου-Σταθάκη

Σε σύνοψη των έως σήμερα διαπραγματεύσεων για τα ορόσημα - ουρά της πρώτης αξιολόγησης θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

570c7d4a1dc5242e788b4641 1

Θα έχει προηγηθεί, στις 9 το πρωί, η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, για θέματα του υπουργείου του.

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια θα αναχωρήσουν σήμερα από την Αθήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κομβική ημερομηνία είναι η 29η Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Euro Working Group για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Ενστάσεις των δανειστών για το «πάγωμα» των παλαιών οφειλών

Σημειώνεται ότι επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών για το ζήτημα της ασφαλιστικής ενημερότητας των επαγγελματιών με ταυτόχρονο «πάγωμα» των παλαιών οφειλών. Το ζήτημα ορίστηκε να συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη το αμέσως επόμενο διάστημα μεταξύ εκπροσώπων των θεσμών και στελεχών του υπουργείου Εργασίας.

Οι ενστάσεις του κουαρτέτου ήταν το κυριότερο από τα συμπεράσματα της συνάντησης με τον Γ. Κατρούγκαλο, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω την εξαγγελία του πρωθυπουργού για πάγωμα των παλαιών οφειλών. Στον αέρα βρίσκεται και το αίτημα για μετατροπή των επικουρικών ταμείων τους καθώς και των ταμείων που χορηγούν το εφάπαξ, σε επαγγελματικά ταμεία ειδικού σκοπού.

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος μετά το τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των πιστωτών εξέφρασαν επιφυλάξεις και ζήτησαν να δουν συγκεκριμένα στοιχεία και τεκμηριωμένες θέσεις από το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική απόφαση.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη