Newsroom

Newsroom

Σπείρα βασάνιζε πρόσφυγες για να τους αποσπάσει χρήματα

Εγκληματική οργάνωση που κρατούσε αλυσοδεμένους σε σπίτι στο Κορωπί δέκα Σύρους πρόσφυγες, αναγκάζοντάς τους να τηλεφωνούν στα συγγενικά τους πρόσωπα…

alysides 1

Εγκληματική οργάνωση που κρατούσε αλυσοδεμένους σε σπίτι στο Κορωπί δέκα Σύρους πρόσφυγες, αναγκάζοντάς τους να τηλεφωνούν στα συγγενικά τους πρόσωπα και να ζητούν χρήματα, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Τα μέλη της σπείρας προσέγγισαν τους δέκα Σύρους πρόσφυγες και δέχθηκαν να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 2.000-3.000 έκαστος. Την περασμένη Πέμπτη τους παρέλαβαν από το κέντρο της Αθήνας και τους μετέφεραν σε σπίτι στο Κορωπί, όπου και τους αλυσόδεσαν και άσκησαν σωματική βία σε βάρος τους, ενώ τους παρείχαν ελάχιστη τροφή και νερό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο εκ των προσφύγων κατάφεραν να σπάσουν τις αλυσίδες τους και απέδρασαν, καταγγέλλοντας το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για αρπαγή, ληστεία, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος και περί αλλοδαπών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη