Σόιμπλε: Η μαγική λέξη για την Ελλάδα είναι "εμπιστοσύνη"

«Η μαγική λέξη είναι ‘’εμπιστοσύνη’’» ήταν το μήνυμα - απάντηση στην Αθήνα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γραπτό χαιρετισμό του στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.

592ef02b1dc52447548b46f1

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία αναφορά στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ωστόσο, επισήμανε ότι η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να «ολοκληρωθεί γρήγορα» για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

 Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει ακόμα εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσει στην πορεία της για την επιστροφή στις χρηματαγορές» αλλά τόνισε ότι ο καλύτερος τρόπος για να σταθεί στα πόδια της η χώρα είναι να τηρήσει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις. 

«Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί είναι ο καλύτερος δρόμος προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια της η Ελλάδα, όπως συνέβη με τις άλλες χώρες που έλαβαν βοήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε ενόψει και του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα το ταχύτερο δυνατόν», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος μίλησε για «θετικά σημάδια, παρά τις προκλήσεις».   

.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη