Newsroom

Newsroom

Σειρήνες εμφυλίου στην πλατεία Ανεξαρτησίας – δείτε live

Έντρομος παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις καταιγιστικές εξελίξεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Αντικυβερνητικοί και φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές έχουν ξαναγεμίσει τους…

oukrania 6

Έντρομος παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις καταιγιστικές εξελίξεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Αντικυβερνητικοί και φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές έχουν ξαναγεμίσει τους δρόμους της ουκρανικής πόλης και οι συγκρούσεις με τις καθεστωτικές δυνάμεις μαίνονται ανελέητα. Μέχρι στιγμής το σκηνικό στο Κίεβο παραπέμπει περισσότερο σε προεμφυλιακές συγκρούσεις παρά σε καταστολή διαδήλωσης, καθώς ήδη στην πλατεία Ανεξαρτησίας που φλέγεται και πάλι εδώ και 48 ώρες μετρούν σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας 25 νεκρούς. 

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι τραυματίες από τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας ανέρχονται σε περισσότερους από 1.000.  Σύμφωνα με τις επίσημες αρχές μέσα στους νεκρούς βρίσκονται και 7 αστυνομικοί, οι οποίοι όπως καταγγέλεται από το αρχηγείο της Αστυνομίας βρέθηκαν πυροβολημενοι, ενώ ακόμα 35 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι Βρυξέλλες απαντούν με έκτακτη σύνοδο για την Ουκρανία

Εν τω μεταξύ έκτακτη σύνοδο για τα δραματικά γεγονότα της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ευρωπαίοι, μην αντιλαμβανόμενοι ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά και κοντράροντας πλέον ανοιχτά τη Μόσχα, θα συζητήσουν την επιβολή κυρώσεων κατά της κυβέρνησης του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μετά τις βιαιότητες των τελευταίων ωρών, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Μια πράξη που ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου στη Ρωσία, η οποία ήδη έχει καταλογίσει ευθύνες στη Δύση για την εξέγερση των ακροδεξιών φιλογερμανών «αγανακτισμένων».

 

 

«Δεν είναι αργά» 

Το πρωί, ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς -επιρρίπτοντας στην αντιπολίτευση την ευθύνη της βίας- κάλεσε το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο να «αποστασιοποιηθεί από τους ακραίους», λέγοντας πως «δεν είναι αργά για να αποφευχθεί η σύρραξη».
Μέλη της αντιπολίτευσης, είπε ο Γιανούκοβιτς, «ξεπέρασαν τα όρια» καλώντας, όπως είπε, τους διαδηλωτές να φέρουν όπλα στην κεντρική διαδήλωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Εν τω μεταξύ τόσο οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όσο και οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία για όσους σκόπευαν να ταξιδέψουν στη χώρα που βαδίζει στα χνάρια του εμφυλίου με αφορμή την ευρωπαϊκή της πολιτική και ενταξιακή πορεία.

Ρωσία και Ευρώπη επιδίδονται σε ένα μπρα ντε φερ με τη Μόσχα να θέλει να κινεί τα νήματα στο εσωτερικό της Ουκρανίας και τις Βρυξέλλες να προσπαθούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο Μόσχας – Κιέβου προκειμένου η χώρα να ακολουθήσει έναν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη