Σαμαράς: Έχει έλθει η ανάπτυξη

“Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα” υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δηλώνοντας πως το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να…

samaras 69

“Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα” υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δηλώνοντας πως το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να μη γυρίσει η χώρα στην περίοδο της κρίσης. Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “θέλει να γυρίσει τη χώρα προς τα πίσω”, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών ή συντάξεων ή νέοι φόροι.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι “διασφαλίσαμε ότι η χώρα γύρισε σελίδα και βγαίνουμε από τον εφιάλτη της κρίσης και δεν πρέπει να ξαναπέσουμε σε αυτήν, αυτό είναι ένα τεράστιο διακύβευμα”. Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι “πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους μαχητές. Προτείνουμε σταθερά βήματα που θα αποκλείσουν την αβεβαιότητα, την ανυποληψία στο εξωτερικό, θέλουμε μια δυνατή Ελλάδα με ανάπτυξη”. 

Ακόμη, δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέο Μνημόνιο, νέες μειώσεις μισθών ή συντάξεων ή νέοι φόροι. «Δεν θα χρειαστούμε νέο πρόγραμμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως είναι «δεδομένο» ότι οι εταίροι θα προχωρήσουν σε ρύθμιση του ελληνικού χρέους το φθινόπωρο, τονίζοντας μάλιστα πως ήδη το Eurogroup έδωσε εντολή στην ομάδα εργασίας του (Euro-Working Group) να αρχίσει τη σχετική τεχνική μελέτη.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχει έλθει η ανάκαμψη και όπως είπε είναι ήδη ορατό, ενώ σημείωσε ότι πρώτο μέλημα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας. Διαβεβαίωσε ότι με το που θα συνεχίσουν τα πλεονάσματα «θα προχωράμε στη μείωση των φόρων».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά υπάρχουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ τα οποία μέχρι το 2020 θα φτάσουν στα 30 δισ. ευρώ τα οποία θα «πέσουν» για να ξεκινήσει η δραστηριότητα της οικονομίας σε συνδυασμό με τις επενδύσεις τόσο τις εγχώριες όσο και από το εξωτερικό. Παράλληλα ανέφερε ότι η Ελλάδα μέσω των κοιτασμάτων της, διεκδικεί ενεργειακό ρόλο στην Ευρώπη.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκοπήσει. Τον κατηγόρησε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα προς τα πίσω, στις διαρκείς πορείες και τις διαρκείς καταλήψεις όπως είπε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να προβάλλει το αύριο.

Ακόμη τον κατηγόρησε πως θυμίζει τον «χειρότερο λαϊκισμό» και εκτίμησε ότι ο κόσμος δεν θα παρασυρθεί από το νέο «λεφτά υπάρχουν» που επανέλαβε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως καπηλεύεται το πρόβλημα, την οδύνη και τον πόνο των Ελλήνων, βασιζόμενος μόνο σε έναν αρνητισμό που έχει διαψευστεί.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό «που αναδείχτηκε μέσα από την κρίση και ζει από την κρίση», και «όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί και αυτός».

“Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα

«Η κυβέρνηση άντεξε στα δύσκολα, θα αντέξει και τώρα» απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση σχετικά με τις τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου.

Δεν θέλω να κρίνω τις απόψεις ενός άλλου κόμματος ως προς τη στρατηγική του, επεσήμανε ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη