Newsroom

Newsroom

Ρευστή η εκλογική μάχη στην Γαλλία

Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χάνουν σε δημοτικότητα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση στην Γαλλία. Άνοδος Φιγιόν

58df49a81dc52474638b45c8

Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας,Εμανουέλ Μακρόν , όσο και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, χάνουν έδαφος στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, του ινστιτούτου BVA, οι δυο μονομάχοι, υποχώρησαν σε ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, στο 25% και στο 24%, αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό έχει μειωθεί κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, ωστόσο παραμένει υψηλό για τα δεδομένα των γαλλικών εκλογών.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας του εκλογικού σώματος σε αυτές τις εκλογές είναι ότι σύμφωνα με την έρευνα, το 38% των πολιτών είτε δεν μπορούσε να απαντήσει πώς θα ψηφίσει, ενώ δήλωσε ότι είναι πιθανό να αλλάξει γνώμη ως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Αντίθετα , άνοδο παρουσιάζει ο Φρανσουά Φιγιόν, που βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου, ανέκαμψε και τον φέρνει πέντε μονάδες πίσω από τη Λεπέν και έξι μονάδες πίσω από τον Μακρόν. Σε αυτό βοήθησαν, η ψήφος υπέρ του Brexit, όπως και το αντιμεταναστευτικό κλίμα που έχει δημιουργήσει και φοβίσει τους Γαλλους, το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη