Πρώτο Οχι από τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πρόταση Σκουρλέτη

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ από τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

594e4c6b1dc5244e4d8b4567

Χωρίς ουσιαστική εξέλιξη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτο η συνάντηση που είχε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Εσωτερικών, όσο αφορά το νομοσχέδιο για τους συμβασιούχους.

Ο υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε στους εκπρόσωπους της ομοσπονδίας τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα και η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχολίασε ότι η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία. «Εχουμε την υποχρέωση να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε», δήλωσε ο Νίκος Τράκας.

Το πρόβλημα είναι ότι «οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους», όπως είπε ο ίδιος. «Η ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε: «Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη