"Πολιτική λύση έως τo Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου" επιδιώκει η κυβέρνηση

Την εξεύρεση πολιτικής λύσης με τους θεσμούς και τα κράτη - μέλη έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Δεν υπάρχει δομική αντιπολίτευση στο εσωτερικό του » ήταν η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές Φίλη και Μανιού.

587392ff1dc524307c8b45fd 1

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις προσπάθειές της να κλείσει η αξιολόγηση, το συντομότερο δυνατόν, με το δεδομένο ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη λιτότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βλέπει δημοσιονομικό κενό της τάξης του 2% του ελληνικού ΑΕΠ.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μία συμφωνία επί των κεντρικών αξόνων είναι εφικτή, έως την 20η Φεβρουαρίου, σπεύδοντας, ωστόσο, να υπογραμμίσει, πως εξίσου σημαντικό με το «πότε» θα κλείσει η αξιολόγηση, είναι και το «πως».

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε τις φήμες για συμβιβαστική πρόταση από τις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που συζητείται είναι οι βασικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών, ώστε να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Για τις αναφορές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα για τα λεγόμενα των κ.κ. Φίλη και Μανιού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν υπάρχει δομική αντιπολίτευση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις και τις επιφυλάξεις τους, αλλά όταν παρουσιαστεί η συμφωνία δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι κινήσεις του κ. Νίκου Φίλη δεν έχουν τον χαρακτήρα δομικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος έγραψε και είπε ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι εθνικός στόχος είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι “αυτή η κυβέρνηση θα ζήσει. Το αν θα ευτυχίσει είναι δευτερεύον ζήτημα καθώς το πρωτεύον είναι ευτυχίσει η κοινωνία”».

Κλείνοντας, ο υπουργός απέκλεισε κάθε πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ, αποκαλώντας τα σενάρια αυτά, «εύκολη κινδυνολογία».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη