Περνούν από κόσκινο τη Μαρέβα Μητσοτάκη

Ο φορολογικός έλεγχος για το σπίτι της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο Παρίσι έχει ήδη ξεκινήσει. Επειτα από σχετική παραγγελία του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Παναγιώτη Αθανασίου, στον οποίο είχε διαβιβαστεί το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς του Κώστα Βαξεβάνη που αφορά τις εταιρείες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της κ. Μητσοτάκη, περιλαμβανομένου και του περιβόητου πλέον σπιτιού στο Παρίσι, έχουν ήδη οριστεί οι ελεγκτές που θα διενεργήσουν τους σχετικούς ελέγχους.

58a197261dc524a55f8b4667

Της Κατερίνας Κατή

Πρόκειται για ελεγκτές αυτοτελών τμημάτων οι οποίοι έχουν αποσπαστεί στην Οικονομική Εισαγγελία και διενεργούν ελέγχους για τις μείζονος ενδιαφέροντος υποθέσεις οι οποίες ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν κατακλύσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία (δυστυχώς, ακόμα δεν έχει στη διάθεσή της όλα τα απαιτούμενα μέσα, κυρίως έμψυχο δυναμικό).

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Documento από τη διεύθυνση του Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), είχε αποσταλεί και παραγγελία προς τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να εντοπιστεί το χρηματικό ύψος τυχόν εμβασμάτων που αφορούν τις υπό διερεύνηση συναλλαγές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη