Newsroom

Newsroom

Όχι τελικό Europa League, ούτε τελικό Κυπέλλου

Κρατούσαν τo σαγόνι τους -αν δεν τράβαγαν τα μαλλιά τους- οι φίλοι του Ολυμπιακού όταν διάβαζαν τις δηλώσεις του στρατηγικού συμβούλου της ΠΑΕ μετά τη νίκη στην Ελβετία. Ο Κριστιάν Καρεμπέ ονειρευόταν τον τελικό του Europa League, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ούτε τον τελικό Κυπέλλου δεν θα δει.

57ee42901dc5240c158b4581

του Άγγελου Προβολισιάνου

Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» ό,τι έσπειρε, θερίζει. Έφτιαξε μία ομάδα στο… πόδι, έχοντας αλλάξει από την προετοιμασία τρεις προπονητές, με τη μία επιλογή να μοιάζει χειρότερη από την άλλη. O Μάρκο Σίλβα αποχώρησε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει να χτίζει τη φετινή ομάδα, με τον Σάντσεθ να σηκώνει το βάρος από τον αποκλεισμό στο Champions League, ενώ το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του Μπέντο. Κι αν κρίνουμε από τις διαδοχικές απολύσεις που έχει στο βιογραφικό του ο Πορτογάλος, το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο.

Η στρατηγική επιλογή της διοίκησης να ψωνίζει από το μεταγραφικό παζάρι τις τελευταίες μέρες και ώρες, αγοράζοντας με το μικρότερο δυνατό κόστος, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του παζλ, που καταδεικνύει τον πλήρη εκτροχιασμό του φετινού σχεδιασμού. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης περίμενε τα έσοδα του Champions League για να προβεί στις ανάλογες μεταγραφικές κινήσεις. Ωστόσο, άντε και πέρναγε ο Ολυμπιακός την Μπερ Σεβά, ποιος πιστεύει ότι με αυτό το ρόστερ είχε την οποιαδήποτε τύχη με τη Σέλτικ. Την ομάδα, δηλαδή, που απέκλεισε τους Ισραηλινούς από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οπότε, και η ομάδα αποκλείστηκε και ο Μαρινάκης έβαλε 20 εκατ. ευρώ από την τσέπη του για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για να μην θυμηθούμε τις δηλώσεις για… αεροπλάνα και βαπόρια και το ποιοι τελικά μπήκαν σε αυτά, αφήνοντας πίσω όσους θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό.

Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως οι Καρντόσο, Μάριν και Ρομάο είναι «τσουρούκια», όμως μέσα σε λίγες εβδομάδες και χωρίς προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα, πώς αυτοί θα εγκλιματιστούν και θα αποδώσουν όσα περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι» όταν τους υπέγραφαν. Τη στιγμή που τα κενά στην άμυνα δεν καλύφθηκαν, με τον Ντα Κόστα να έχει γίνει κόκκινο πανί για την κερκίδα, αφού πολλές φορές μοιάζει να μπερδεύει την μπάλα με… χειροβομβίδα.

Η κυπριακή σφαλιάρα, λοιπόν,

έφερε στην επιφάνεια όλες τις αγωνιστικές αδυναμίες, που προήλθαν από τις

αστοχίες της διοίκησης. Το καμπανάκι μετά την ήττα από την ΑΕΛ δεν ήχησε όσο δυνατά θα έπρεπε στα αυτιά των Πειραιωτών, με το Καραϊσκάκης να αγχώνει τους παίκτες παρά να τους δίνει ώθηση. Μέσα σ’ όλα, με την μπάλα είτε να βγαίνει από τη γραμμή είτε να σταματά στα δοκάρια, ο Μπέντο θορυβήθηκε από την αντίδραση της κερκίδας και πήρε άρον – άρον πίσω την αλλαγή του Μάριν. Έχει και αυτό την αξία του.

Επόμενο επεισόδιο πλέον το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, σ’ ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός εκτός από τους τρεις βαθμούς, αναζητά και το χαμένο του γόητρο. Αυτό που βιάστηκε να του προσδώσει ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…