Newsroom

Newsroom

Ώρα μηδέν για τα Windows XP: Η Microsoft τα εγκαταλείπει από την Τρίτη

Εδώ και μήνες είχε ανακοινωθεί η απόφαση της Microsoft να διακόψει μετά τις 8 Απριλίου την τεχνική υποστήριξη για τα…

windows

Εδώ και μήνες είχε ανακοινωθεί η απόφαση της Microsoft να διακόψει μετά τις 8 Απριλίου την τεχνική υποστήριξη για τα Windows XP, καλώντας όσους χρησιμοποιούν ακόμα το εν λόγω λειτουργικό σύστημα να το αναβαθμίσουν σε κάποιο νεώτερο (Vista, 7 ή 8) για λόγους ασφαλείας.

Η μέρα αυτή ήρθε: Αύριο Τρίτη, η Microsoft εγκαταλείπει τα XP, και όσοι τα χρησιμοποιούν μένουν εκτεθειμένοι σε κενά ασφαλείας, για τα οποία πλέον δε θα υπάρχει καμία υποστήριξη, ενώ ούτε τα προγράμματα antivirus θα μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτά, κι έτσι οι χάκερ θα μπορούν να κάνουν… πάρτυ.

Το πρόβλημα είναι ότι τα XP, παρότι μετρούν ήδη 13 χρόνια ζωής, χρησιμοποιούνται ακόμα ευρέως από ιδιώτες, εταιρείες και δημόσιες υπηρεσίες ανά τον κόσμο, κι έτσι οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες υπολογιστών που επιμένουν στα XP να μην προχωρούν σε online συναλλαγές με τράπεζες, αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα και γενικά ανταλλαγές ευαίσθητων προσωπικών και επαγγελματικών δεδομένων. Υπό ιδανικές συνθήκες, οι υπολογιστές με ΧΡ θα πρέπει να μην είναι δικτυωμένοι, αλλά να χρησιμοποιούνται μόνο για επεξεργασία κειμένου, παιχνίδια κ.α.

Οπότε, αν χρησιμοποιείτε ακόμα Windows XP, έχετε λίγες ώρες ακόμα καιρό για να τα εγκαταλείψετε κι εσείς…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη