Newsroom

Newsroom

Οκτώ "ύποπτα" δέματα εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι

Οι αρχές εντόπισαν 8 «ύποπτα» δέματα, με παραλήπτες πρόσωπα σε ευρωπαϊκές χώρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

58d032df1dc524423b8b4629

Τα δέματα κατασχέθηκαν, ενώ η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνες για την προέλευση τους, ενώ με την υπόθεση ασχολείται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, παγιδευμένος φάκελος με προέλευση την Ελλάδα εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, τραυματίζοντας μία διοικητική υπάλληλο.

Όπως είχε αποκαλύψει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η ποσότητα της πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε ήταν μικρή, ενώ η διοικητική υπάλληλος του ΔΝΤ, η οποία άνοιξε τον φάκελο, τραυματίστηκε ελαφρά.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς, ενώ στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια.

Μία ημέρα νωρίτερα, την περασμένη Τετάρτη, πακέτο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη του δέματος να φέρεται πως ήταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στη θέση του αποστολέα, αναγραφόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη. Την ευθύνη για την αποστολή του συγκεκριμένου πακέτου, ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη