Newsroom

Newsroom

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.…

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπεραμύνθηκε των πολιτικών του, τονίζοντας πως η χώρα αλλάζει. Χωρίς να αναφερθεί ούτε μια φορά στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού που οδήγησαν οι αποφάσεις του και οι εντολές της Τρόικας που υλοποιεί, ισχυρίστηκε ότι το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Ο κ. Σαμαράς, είχε πει πως η Ελλάδα θα απογειωθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά μετέθεσε… την απογείωση για το 2014.

Αλλωστε οι φόροι, οι πλειστηριασμοί, οι ομαδικές απολύσεις και οι θάνατοι των τελευταίων ημερών από… μαγκάλια, προσγειώνουν στην θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες σε αντίθεση με τις… πρωθυπουργικές απογειώσεις.

Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος, Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ο προϋπολογισμός, θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

«Εχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό», καθώς όπως τόνισε, αυτός ο προϋπολογισμός είναι θετικού πλεονάσματος.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ζητά να ακυρώσουμε τα επιτεύγματα και να γυρίσουμε όχι στην κατάσταση που ήμασταν το 2010, αλλά στο 2008 και πίσω.

Είπε ότι τελειώνουν τα μνημόνια, αλλά παρέλειψε να πει ότι δεν θα τελειώσει και η φτώχεια. Αλλωστε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης τον διέψευσε. Είπε ότι ο κατώτατος μισθός, ίσως αυξηθεί από το 2017.

Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην κυβέρνηση.

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, τονίζοντας πως ποτέ η χώρα τα τελευταία 60 χρόνια δεν είχε βρεθεί σε τόσο δεινή θέση όσο βρίσκεται τώρα, το μνημόνιο κατέστρεψε την Ελλάδα και θα μείνει στην ιστορία ως μία τραγωδία.

«Προσπαθώντας να κρατήσετε την Ελλάδα στο ευρώ κατασχέσατε τα ευρώ και την περιουσία των Ελλήνων», ανέφερε.

Τα κοράκια θα ασελγήσουν πάνω στους δανειολήπτες πρόσθεσε, και σημείωσε ότι μέσα από τους πλειστηριασμούς θα υφαρπάξουν τη χώρα.

«Οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ιππος για να αλλάξει χέρια η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απηύθυνε πρόσκληση στους βουλευτές από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, και ουσιαστικά στους κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν κάνει τίποτε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και αναφέρθηκε στην Λίστα Λαγκάρντ, στις εξωχώριες εταιρίες, και στο λαθρεμπόριο καυσίων και τσιγάρων.

Είπε ακόμη ότι σε έξι μήνες ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εναντίον όλων έβαλε η τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σημείωσε ότι η αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ «θυμίζει την αλήστου μνήμης αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ», τόνισε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ προειδοποιώντας ότι «θα φτάσει στο κόκκινο.

«Χαρίζετε 3 δισ. ευρώ στους εργολάβους, αντί να τους καταγγείλετε τις συμβάσεις και να τους στείλετε στον εισαγγελέα», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και κατήγγειλε ότι μέσω των τραπεζών η κυβέρνηση ουσιαστικά ελέγχει ποιοι μπορεί να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και το επιτρέπει μόνο ένα όσους είναι στο καρτέλ, όπως το χαρακτήρισε. Υπενθύμισε δε, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το πόρισμά της για το καρτέλ στα δημόσια έργα.

Πρότεινε να υπάρξει μία «νέα συμφωνία» (new deal), όπως τη δεκαετία του 1930 στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΑΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μίλησε για μία νέου τύπου σχέση της χώρας μας με την Ε.Ε. που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να σχεδιάζει μέτρα και ρυθμίσεις για την υλοποίηση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί .

Η Ελλάδα, είπε, πρέπει να παράγει για να μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να οργανώσει τις συμμαχίες της ώστε να μην περιμένει μονίμως από τους δανειστές.

Ζήτησε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και για ακόμη μια φορά τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης ειδικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την ΕΚΤ.

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη