Newsroom

Newsroom

Οι Κινέζοι μπλοκάρουν το Bitcoin

Τη διαχείριση συναλλαγών που περιλαμβάνουν το διαδικτυακό νόμισμα, Bitcoin, απαγόρευσε στις τράπεζές της η Κίνα, με ανακοίνωση που συνετάχθη από…

bitcoin

Τη διαχείριση συναλλαγών που περιλαμβάνουν το διαδικτυακό νόμισμα, Bitcoin, απαγόρευσε στις τράπεζές της η Κίνα, με ανακοίνωση που συνετάχθη από την κεντρική τράπεζα, φορείς οικονομικού ελέγχου και το υπουργείο Πληροφορικής.
Όπως επισημαίνεται, τα bitcoins αποτελούν ένα εικονικό αγαθό, δεν έχουν νομική διάσταση και δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η χρήση τους ως συνάλλαγμα.
Η εν λόγω απόφαση έρχεται λίγο μετά τον χαρακτηρισμό του φαινομένου του Bitcoin (του οποίου η αξία σημείωσε μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες) ως «φούσκας» από τον Άλαν Γκρίνσπαν, πρώην πρόεδρο της Fed.
Η κινεζική κυβέρνηση προέβη στην εν λόγω απαγόρευση επειδή το Bitcoin δεν υποστηρίζεται από κάποιο κράτος ή μία κεντρική αρχή. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εντείνονται παράλληλα οι προσπάθειες για τον περιορισμό της χρήσης του διαδικτυακού συναλλάγματος ως μέσου ξεπλύματος χρημάτων. Αν και δεν απαγορεύεται σε άτομα η χρήση bitcoins εν γένει, τονίζεται ότι όσοι τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να γνωρίζουν τα ρίσκα που συνεπάγεται αυτή η δραστηριότητα, ενώ συμπληρώνεται ότι σχεδιάζεται η θέσπιση κανόνων σχετικά με ανταλλακτήρια τα οποία δραστηριοποιούνται στον χώρο του ψηφιακού νομίσματος.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε πτώση της αξίας του Bitcoin στα κινεζικά ανταλλακτήρια. Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως επεσήμαναν στο Reuters ειδικοί, η εν λόγω απόφαση ελήφθη λόγω της εμπλοκής πολλών κινέζων πολιτών σε δραστηριότητες και συναλλαγές που περιλαμβάνουν το διαδικτυακό συνάλλαγμα.
www.naftemporiki.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη