Newsroom

Newsroom

Ο ΟΑΣΘ αυξάνει την τιμή της μηνιαίας κάρτας του

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να πτοείται από το γεγονός πως μια ολόκληρη πόλη βρίσκεται σε αδιέξοδο και μιλώντας στο ΑΠΕ προανήγγειλε αύξηση της τιμής της μηνιαίας κάρτας διαδρομών από τα 30 στα 48 ευρώ από 1η Ιανουαρίου του 2017!

57e6d7001dc5248b4f8b45e9

Όπως είπε ο κ. Χρήστος Στεφανίδης, η τιμολογιακή πολιτική που σχεδιάζεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα είναι τριζωνική και δεν θα αφορά σε μεγάλες αλλαγές από την τρέχουσα που εφαρμόζεται.

Ανέφερε χαρακτηριστικά τις αλλαγές στις τιμές των εισιτηρίων. Συγκεκριμένα, για τους χρήστες της αστικής συγκοινωνίας που διανύουν ως και 6χλμ, το κόστος του εισιτηρίου από 1 ευρώ που είναι σήμερα θα κυμαίνεται στα 0,97-0,98 λεπτά, από 6χλμ ως και 15 χλμ θα ανέρχεται στο 1 ευρώ, όπως είναι και σήμερα, από 15 χλμ ως και 25 χλμ στο 1,15-1,17 ευρώ (ελαφρά αυξημένο) και από 25 χλμ και απεριόριστα θα παραμείνει στα 2 ευρώ. Αναπροσαρμογές και στη μηνιαία κάρτα που προμηθεύονται οι χρήστες της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος και όπως είπε ο κ. Στεφανίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ύστερα από επτά χρόνια που δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην τιμή της, σχεδιάζουμε να αυξήσουμε το κόστος της από τα 30 ευρώ, σε 47ευρώ-48 ευρώ. Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται στην τιμή των καρτών εξαμήνου και έτους».

Σχετικά με τον εξορθολογισμό των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, ο κ. Στεφανίδης ανέφερε ότι οι επεκτάσεις που αποφασίστηκαν το 2003 και το 2011 καταγράφουν πληρότητες 10%-15% και άρα «πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές». Στο πλαίσιο αυτό, είπε, ότι θα ενισχυθούν με περισσότερα δρομολόγια οι γραμμές του κέντρου, που παρουσιάζουν πληρότητες άνω του 35%. Μεταξύ αυτών, ενδεικτικά ανέφερε τις γραμμές των 3,8, 10, 31,57 και 58. Όπως διευκρίνισε, οι γραμμές που παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 35% θα ενισχυθούν με ένα ακόμα λεωφορείο, με πληρότητα 45%-60% με δύο αστικά και με 60% με τρία λεωφορεία επιπλέον.

Τέλος, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ, είπε ότι «δεν δέχτηκε ακόμη τηλεφώνημα από το γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Υπενθυμίζεται πως με δήλωσή του, ο Χρήστος Σπίρτζης είχε ξεκαθαρίσει: «Όσοι έχουν στο μυαλό τους τη συνέχιση του ίδιου καθεστώτος εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του ελληνικού δημοσίου να ξέρουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ενδώσουμε στον εκβιασμό. Δεν κάνουμε πίσω. Ο ΟΑΣΘ έχει συνηθίσει να διεκδικεί χρήματα από το δημόσιο, χωρίς ποτέ να προσκομίζει αξιόπιστα στοιχεία. Το ίδιο καθεστώς δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Θα δώσουμε τη μάχη για μια άλλη λογική, μακριά από τη σύμβαση του 1957, στην οποία προστρέχει πάντα ο ΟΑΣΘ».


Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη