Newsroom

Newsroom

Ο εκκεντρικός διάδοχος του μακροβιότερου μονάρχη του πλανήτη (φωτος)

Ο 64χρονος εκκεντρικός Μάχα Βαϊραλονγκόρν, γιος του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, του μακροβιότερου μονάρχη πάνω στον πλανήτη που πέθανε, θα τον διαδεχτεί στον θρόνο, ωστόσο ο τρόπος ζωής έχει προκαλέσει συζητήσεις.

58024d791dc524ab3b8b47d8

Ο Μάχα Βαϊραλονγκόρν, είναι γνωστός για τις ενδυματολογικές του επιλογές, για το σκανδαλώδες παρελθόν του και τους αποτυχημένους γάμους του, παρά για τις ηγετικές του ικανότητες.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες του 64χρονου πρίγκιπα στο αεροδρόμιο του Μονάχου -πριν από λίγους μήνες- να φορά μπουστάκι, χαμηλοκάβαλο στενό τζην παντελόνι και ένα ψεύτικο τατουάζ-μανίκι.

Σύμφωνα με τον Independent, δεν είναι αβάσιμοι οι φόβοι ότι υπό την ηγεσία του τα πράγματα θα πάνε χειρότερα για την Ταϊλάνδη.

Ο Μάχα Βαϊραλονγκόρν γεννήθηκε το 1952 πήρε την εκπαίδευσή του σε βρετανικά σχολεία και στη συνέχεια φοίτησε στο Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο της Αυστραλίας. Τον τελευταίο καιρό ζει τον περισσότερο χρόνο στην Γερμανία μαζί με μια πρώην αεροσυνοδό των ταϊλανδέζικων αερογραμμών, την οποία σκοπεύει να παντρευτεί.


Ο πατέρας του πέθανε ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Γερμανία και από τότε έχει ζητήσει να καθυστερήσει η ενθρόνισή του, για να έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του να πενθήσει.

Μεταξύ άλλων κινήσεων που έχουν προκαλέσει συζητήσεις ο πρίγκιπας έχει δώσει τον τίτλο του πτεράρχου της Βασιλικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης στο σκυλάκι του, τον Φου Φου. Όταν πέρυσι ο σκύλος πέθανε, ακολουθήθηκε πλήρως το τετραήμερο βουδιστικό τελετουργικό, ενώ έγινε αποτέφρωση σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση.



Έχει κάνει τρεις γάμους, ο τελευταίος εκ των οποίων ήταν με την Σριράσμι Σουγάντι, το 2001, από τον οποίο απέκτησε ένα αγόρι που θεωρείται ο επόμενος διάδοχος του θρόνου, τον 11χρονο πρίγκιπα Ντιπανγκόρν Ρασμιγιότι, ο οποίος ζει στη Βαυαρία με τον πατέρα του. Ο Μάχα Βαϊραλονγκόρν έχει ακόμη 5 παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του αλλά έχει διακόψει τις σχέσεις του με τα 4 εξ αυτών και τους έχει αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους.

Οι Ταϊλανδοί είχαν μία σπάνια ευκαιρία να δουν σκηνές από τον τρίτο γάμο, όταν ένα βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, από πάρτι γενεθλίων δίπλα σε πισίνα. Σε αυτό, η πριγκίπισσα εμφανιζόταν topless, με ένα στρινγκ μαγιό, κάτι που προκάλεσε συζητήσεις.

Ο γάμος, διαλύθηκε με πολύκροτο τρόπο το 2014, όταν μέλη της οικογένειάς της συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Τουλάχιστον τρία από τα αδέλφια της πριγκίπισσας φυλακίστηκαν για παράνομη κατοχή όπλων και προσβολή της μοναρχίας, ενώ με αυτή την κατηγορία φυλακίστηκαν και οι γονείς της. Η ίδια εγκατέλειψε το βασιλικό όνομά της, αλλά πήρε πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη