Newsroom

Newsroom

O δίχρονος που κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα απεξαρτήθηκε

Το 2010, οι εικόνες του 2χρονου τότε Αλντί Ριζάλ από την Ινδονησία που κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα είχαν κάνει το γύρο του κόσμου.

59030a711dc5241a478b46fe

Οι γονείς του μικρού έλεγαν πως δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση τότε και έτσι επενέβησαν οι αρχές.

Ούτε το έργο των αρχών ήταν όμωςεύκολο. Σε ηλικία πέντε ετών ζύγιζε πάνω από 25 κιλά, δηλαδή περίπου επτά κιλά περισσότερα από τον φυσιολογικό μέσο όρο. Η μητέρα του μιλώντας στη βρετανική Daily Mail υποστήριξε πως το αγόρι τότε έτρωγε απαραίτητα όλα τα λιπαρά φαγητά και τρία κουτιά συμπυκνωμένου γάλακτος ημερησίως. Σε διαφορετική περίπτωση χτυπούσε ασταμάτητα το κεφάλι του στον τοίχο!


Ωστόσο, ο 9χρονος σήμερα Αλντί έδειξε πείσμα και θέληση και τελικά τα κατάφερε. Τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω του τις κακές συνήθειες, τόσο το τσιγάρο όσο και το φαγητό και είναι πλέον ένα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του.

Ακολουθεί επί τέσσερα χρόνια ειδική δίαιτα, επικεντρωμένη στα φρούτα και τα λαχανικά και έχει κατορθώσει να χάσει τα περισσότερα από τα περιττά κιλά του.

Πηγαίνει στο σχολείο, όπου μάλιστα είναι πολύ καλός μαθητής και διασκεδάζει με τους φίλους του, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. 




Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη