Newsroom

Newsroom

Ο Άγιος Βασίλης του… Bitcoin

Πρόκειται για μία ομάδα που εμφανίζεται από το… πουθενά, πραγματοποιώντας ανώνυμα δωρεές. Κάτι σαν τον Άγιο Βασίλη που μοιράζει δώρα…

bitcoin santa

Πρόκειται για μία ομάδα που εμφανίζεται από το… πουθενά, πραγματοποιώντας ανώνυμα δωρεές. Κάτι σαν τον Άγιο Βασίλη που μοιράζει δώρα δηλαδή, μόνο που αυτά είναι πάντα στο γνωστό cryptocurrency.

Πίσω από τις δωρεές βρίσκεται μία ομάδα που ονομάζεται Bitcoin Grant, θα μπορούσε ωστόσο να αποκαλεί τον εαυτό της και Bitcoin Santa. Οι δωρεές πραγματοποιούνται πάντα σε open-source projects ανά τον κόσμο, όπως οι υπεύθυνοι του Bitcoin Grant σημειώνουν στη σελίδα τους.

Ανάμεσα στους τυχερούς είναι έως τώρα ο Yifu Guo της εταιρείας Avalon, η οποία κατασκευάζει και πουλάει “Bitcoin miners”, εξειδικευμένους υπολογιστές δηλαδή που μπορούν να “εξορύξουν” το ψηφιακό νόμισμα. Προς το παρόν, το Bitcoin Grant έχει χρηματοδοτήσει 8 ξεχωριστά projects, όπως βλέπουμε στη σελίδα του, ενώ αναμένεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.

Αν, ωστόσο, τρέχετε ένα open source project, δεν μπορείτε να ζητήσετε τη χρηματοδότηση από την ομάδα, απλά αρκεί να συνεχίσετε την καλή δουλειά, όπως λένε, και να περιμένετε να σας προσεγγίσουν εκείνοι. Και κάπως έτσι ο Άγιος Βασίλης του Bitcoin βρίσκεται κάπου στον κόσμο και σας παρακολουθεί. Πού ξέρετε μπορεί το επόμενο δώρο του να έρθει σε εσάς… http://www.digitallife.gr/

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη