Newsroom

Newsroom

"Ντου" ακροδεξιών σε αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια του Σαββατιάτικου αγώνα μεταξύ Ελπίδες Σταυρούπολης και Προοδευτικής Έκρηξης Τούμπας και λίγο μετά τη λήξη του αγώνα του Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ ακροδεξιών οπαδών της Σταυρούπολης που επιτέθηκαν στους οπαδούς της Τούμπας με ξύλα και ρόπαλα. Από την επίθεση μεταφέρθηκαν 2 άνθρωποι στο νοσοκομείο.

5a891f311dc524b4758b456a

Σύμφωνα με την σελίδα epsm24 περίπου 100 φίλοι με ασπρόμαυρα διακριτικά, με κράνη και ξύλα, μπήκαν στη κερκίδα και επιτέθηκαν στους περίπου 30 φίλους και φίλες της Προοδευτικής που βρέθηκαν στο γήπεδο. Μάλιστα, αρκετά άτομα τραυματίστηκαν από τη συμπλοκή, με το ΕΚΑΒ να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάστασή τους δεν κρίνεται σοβαρή.

Αιτία των επεισοδίων, αποτέλεσε σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση των φίλων της Προοδευτικής στο θέμα ονομασίας των Σκοπίων, το οποίο έφερε την αντίδραση των φερόμενων φίλων του ΠΑΟΚ. Σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της Προοδευτικής, οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δε πρόσεξαν εάν η επίθεση πραγματοποιήθηκε από φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά είναι σίγουροι πως ήταν επίθεση ομάδας φασιστών.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η υποδιεύθυνση της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους.

Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν στην οποία αναφέρει:

«Η Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας είναι μια αυτοοργανωμένη ερασιτεχνική ομάδα με αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά και αντισεξιστικά χαρακτηριστικά..

Στις 17/2 οι οπαδοί και οι παίχτες της ομάδας, δέχτηκαν προσχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση από ομάδα φασιστών, με αφορμή το “μακεδονικό”. Οι φασίστες μπήκαν στο γήπεδο της Σταυρούπολης μόλις έληξε ο αγώνας και η επίθεση απωθήθηκε. Άμεσα συγκεντρώθηκε αλληλέγγυος κόσμος και αποχωρήσαμε από το γήπεδο, με δύο ελαφρά τραυματίες.

Αν εκτός από φασίστες ήταν ταυτοχρόνως και οπαδοί κάποιας ομάδας (όπως αναφέρθηκε σε κάποια σάιτ) δεν το γνωρίζουμε. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα φασιστική επίθεση και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε..

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας»

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη