Newsroom

Newsroom

Νίκος Παππάς στο CNN: Το Eurogroup θα διασφαλίσει την επιστροφή μας στις αγορές του χρόνου τον Αύγουστο

Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης από την Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται για επαφές με αμερικανικές εταιρείες.

59bbc1e01dc5240b038b456c

Ο Νίκος Παππάς μίλησε για όλα εκείνα τα στοιχεία που συνηγορούν στο ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Σε ερώτηση αναφορικά με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ο κ. Παππάς σημείωσε πως έχουν γίνει οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιτρέψουν την έξοδο της χώρας από την εποπτεία στο τέλος του προγράμματος το 2018 ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η συγκεκριμένη εξέλιξη θα συνδυαστεί με νέα έξοδο στις αγορές.

«Η χώρα είναι μέλος της Ε.Ε. και η οποία αναπτύσσει συγκεκριμένο μηχανισμό να βοηθήσει την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Έχουμε μεγάλη σιγουριά ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το Eurogroup θα εξασφαλίσουν την επιστροφή μας στις αγορές του χρόνου τον Αύγουστο, όποτε τελειώνει και το τωρινό πρόγραμμα.

Ούτως ή άλλως, το ξεκάθαρο μήνυμα, όπως επισημάνατε, είναι ότι έχουμε αύξηση του ΑΕΠ, αύξηση της απασχόλησης, αύξηση εξαγωγών, αύξηση επενδύσεων και όλα αυτά τα μακροοικονομικά που υποδηλώνουν ότι θα είμαστε σε θέση να θεμελιώσουμε πλήρως την πρόσβαση στις αγορές, που θα ομαλοποιεί της ικανότητα μας να εξυπηρετούμε τις οικονομικές μας ανάγκες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Σε ερώτηση αναφορικά με την ανεργία στην Ελλάδα, το brain drain και τους τρόπους με τους οποίους επιχειρεί η κυβέρνηση να προσελκύσει εκ νέου τους ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό ο κ. Παππάς δήλωσε:

«Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε και που κάναμε άμεσα ήταν να εξασφαλίσουμε ότι τα Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να επωφελούνται τα start-ups, οι νεοφυείς επιχειρήσεις και οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα, να ξεκινούν δικιά τους επιχείρηση για να κερδίσουν τα προς τα ζην αντί να φεύγουν στο εξωτερικό».

«Υπάρχει, βέβαια, ένα θέμα με το γενικό μακροοικονομικό περιβάλλον αλλά εδώ επωφελούμαι την ευκαιρία να σας ενημερώσω πως όταν έγινε η πολιτική αλλαγή το 2015, η ανεργία ήταν στο 27%.

Τώρα είμαστε μόλις πάνω από το 21% και φαίνεται ότι η δυναμική είναι ότι η ανεργία θα πέσει κι άλλο τους επόμενους μήνες. Σχεδόν 350.000 θέσεις εργασίες έχουν δημιουργηθεί», κατέληξε.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη