Το νέο δημοσιογραφικό «στέκι» του Πολιτισμού είναι εδώ

Να, λοιπόν, που σήμερα κάνει πρεμιέρα και το δικό μας ανανεωμένο «Κουτί της Πανδώρας».

Culture

Πέρα από το ”εικαστικό” κομμάτι, την όψη δηλαδή του site που θα εμφανίζεται στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων, των τάμπλετ και των υπολογιστών σας, όλες οι αλλαγές βασίζονται σε μία ήδη πετυχημένη πορεία. Το «Κουτί της Πανδώρας», είναι το πρώτο παιδί του Κώστα Βαξεβάνη και δεν θα μπορούσε να μη διατηρήσει αναλλοίωτο τον κοινωνικό, προοδευτικό του χαρακτήρα και την έντονη πολιτική του δράση.

Με μία διαφορά μόνο: Την εστίαση του σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό – όχι μοδάτα, ούτε γκλαμουράτα, μα ούτε και απαραιτήτως, σύμφωνα με την τρέχουσα επικαιρότητα, θέματα.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις συνεντεύξεις καλλιτεχνών, αυτών με μεγάλη ιστορία, αυτών που μετράνε ήδη κάποια χρόνια στο χώρο τους, αλλά και αυτών που βρίσκονται στην αρχή της πορείας τους.

Για τους τελευταίους ειδικά, από το χώρο της μουσικής και της βαθιά λαβωμένης δισκογραφίας, θα εγκαινιαστεί σύντομα η στήλη ”Προακροάσεις”, στην οποία θα παρουσιάζονται διεξοδικά δουλειές που δεν έχουν ακόμη το προνόμιο μιας δισκογραφικής έκδοσης και διανομής. Μια σκέψη μας είναι να υπάρχει και μία μόνιμη στήλη δισκοκριτικής υπό τον τίτλο ”Ο δίσκος της εβδομάδας” – είναι κι αυτό ένα πεδίο παραγκωνισμένο, θα λέγαμε, στο διαδίκτυο με εξαίρεση τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων αποκλειστικά μουσικών sites ή μεμονωμένων bloggers.

Φυσικά θα υπάρχουν θέματα που αφορούν το βιβλίο, το θέατρο, τα εικαστικά, το χορό και τον κινηματογράφο και θα δημοσιεύονται εν είδει παρουσίασης ή και κριτικής.

Κοντά μας θα είναι επίσης καλλιτέχνες απ’ όλο το φάσμα των τεχνών, οι οποίοι θα καλούνται να δημοσιοποιήσουν τη γνώμη τους όχι μόνο για θέματα καλλιτεχνικά, αλλά και κοινωνικά.

Στον μύλο των social media που όλα τα αλέθει καθημερινά, συναντάς από τσιτάτα μέχρι ολόκληρα κείμενα, τα οποία χρήζουν προσοχής, από ανθρώπους που επίσης χρήζουν προσοχής.

Για την ώρα μπορείτε να στέλνετε το υλικό σας στη διεύθυνση Κολωνού 12-14, Μεταξουργείο, Αθήνα, Τ.Κ. 10437.

Για τα υπόλοιπα, ευχηθείτε μας καλή επιτυχία και πάνω απ’ όλα καλή δύναμη. 

Αντώνης Μποσκοΐτης, πολιτιστικός συντάκτης,

για το koutipandoras.gr  

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…