Να κλείσει άμεσα η β' αξιολόγηση ζητά ο Στουρνάρας

Την έκκληση για άμεσο κλείσιμο της β' αξιολόγησης επανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την υπογραφή συμβάσεων με θέμα τη «στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω ελληνικών τραπεζών». Ο Κεντρικός Τραπεζίτης επισήμανε πως μόνο έτσι θα συνεχιστεί η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία.

585bbddc1dc524e3748b4589

«Η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας, θα δράσει ως καταλύτης στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας και θα θέσει τις βάσεις για μία πιο βιώσιμη ανάπτυξη» είπε, προσθέτοντας όμως πως για να συμβούν αυτά πρέπει να κλείσει σύντομα η β’ αξιολόγηση. 

 Αναφερόμενος στο νέο Ταμείο χρηματοδότησης που συστήνεται, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χρηματοδοτήσει στην Ελλάδα επενδύσεις κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών. Σημαντική προτεραιότητα για την ΕΤΕπ αποτελεί η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) μέσω του Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας, του Προγράμματος Ενίσχυσης της Χρηματοδότησης του Εξωτερικού Εμπορίου και του προγράμματος «Θέσεις απασχόλησης για τους νέους».

«η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένα τονίσει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι επενδύσεις στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Οι νέες επενδύσεις θα διευρύνουν την εξαγωγική βάση και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την ποιότητα των ελληνικών εξαγωγών, διευκολύνοντας την καινοτομία και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, αυξάνοντας παράλληλα τη συνολική παραγωγικότητα των συντελεστών παραγωγής της ελληνικής οικονομίας. Αυτό με τη σειρά του θα αυξήσει το δυνητικό προϊόν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Κατά τον Κεντρικό Τραπεζίτη, η ΕΚΤ με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας δίνει όλες τις απαιτούμενες κατευθύνσεις μέσω της ρευστότητας των συστημικών τραπεζών, προσθέτοντας πως θα ενισχυθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ άλλες θα μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν σε νέους τομείς. 

«Παρά τα προβλήματα, το υψηλό κόστος προσαρμογής και τις συχνές οπισθοδρομήσεις, τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκαν από το 2010 και έπειτα, πέτυχαν, σε μεγάλο βαθμό, να αντιστρέψουν τις ιδιαίτερα δυσμενείς τάσεις που επικρατούσαν και να βελτιώσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της οικονομίας» τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη