Newsroom

Newsroom

Μοναδική χρονιά αναμένεται το 2018 για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

«Το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά για τον τουρισμό, καθώς όλοι οι δείκτες είναι εντυπωσιακά ανεβασμένοι σε σχέση με άλλα χρόνια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική περίοδο στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

5aa7acea1dc52437358b457e

Επιστρέφοντας από το Βερολίνο, όπου ολοκληρώθηκε η διεθνής έκθεση τουρισμού ΙΤΒ, σημείωσε ότι κλείνει πλέον η προετοιμασία για την παρουσία της Ελλάδας σε διεθνείς αγορές. Χαρακτήρισε την έκθεση βαρόμετρο, καθώς -όπως είπε- έδωσε καθαρή εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν. «Τώρα κάνουμε απολογισμό και βγάζουμε τα συμπεράσματα» είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «το 2018 θα είναι μοναδική χρονιά, καθώς όλοι οι δείκτες είναι εντυπωσιακά ανεβασμένοι σε σχέση με άλλα χρόνια».

Μιλώντας για τα δύο τελευταία χρόνια υπογράμμισε ότι και οι δύο ήταν χρονιές ρεκόρ για τα νησιά, ενώ διατύπωσε βεβαιότητα ότι το ίδιο θα γίνει και το 2018. Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από την περιφερειακή Αρχή και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι, οι τουρίστες να φύγουν ικανοποιημένοι και χαμογελαστοί, καθώς θα αποτελέσουν τους διαφημιστές της χώρας στις πατρίδες τους.

«Καλπάζουμε με εντυπωσιακά νούμερα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα νησιά, τα μεσαία νησιά γεμίζουν σταδιακά, ενώ στα τρίτης ταχύτητας νησιά, υπάρχουν κάποια κενά τα οποία θα λυθούν από τον Απρίλιο και μετά» είπε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος επίσης διαβεβαίωσε ότι «ουδεμία ανησυχία υπάρχει για την επιθετικότητα της Τουρκίας, καθώς ούτε tour operator ούτε αεροπορική εταιρεία έχουν κάνει αναφορές στο θέμα».

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο έκτασης περίπου 80 τ.μ. στην έκθεση τουρισμού της Μόσχας ΜΙΤΤ που ανοίγει σήμερα, φιλοξενώντας συνολικά ελληνικά εννέα νησιά. Στη φετινή ΜΙΤΤ δίνουν «το παρών» η Ρόδος από τα Δωδεκάνησα και από τις Κυκλάδες η Νάξος, η Μήλος, η Άνδρος, η Μύκονος, η Ίος, η Πάρος, η Σύρος και η Σαντορίνη.

Ο περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι η ρωσική αγορά ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή, καθώς το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα γνωρίζει πρόοδο τα τελευταία χρόνια παρά τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στη Ρωσία, ενώ τα ελληνικά νησιά είναι αρκετά δημοφιλή και βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών.

Όπως μάλιστα παρατήρησε, το θέμα με την έκδοση visa έχει σχεδόν λυθεί, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και ως εκ τούτου υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση των κρατήσεων φέτος.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…