Newsroom

Newsroom

Κύπρος: Τρόμος για νέο κύκλο αίματος μετά τη δολοφονία Καλοψιδιώτη

Περισσότερα από 20 άτομα από τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου έχουν ανακριθεί έως τώρα από τις κυπριακές αρχές για τη…

napa fonos

Περισσότερα από 20 άτομα από τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου έχουν ανακριθεί έως τώρα από τις κυπριακές αρχές για τη δολοφονία του 77χρονου Γιάννη Καλοψιδιώτη το βράδυ της Παρασκευής στο κτήμα…του στο Παραλίμνι και μάλιστα μπροστά στα μάτια της συζύγου του. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές έχουν συλλέξει πληροφορίες για την εμπλοκή δύο ατόμων που απασχολούν συχνά τις αρχές με την εγκληματική τους δραστηριότητα. Ωστόσο, οι δύο ύποπτοι φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί που πλήρωσαν αλλοδαπό για να διαπράξει το φόνο. Αυτό πάντως που βγαίνει από την αστυνομία είναι η έντονη ανησυχία ότι η δολοφονία Καλοψιδιώτη μπορεί να έχει και συνέχεια, με το άνοιγμα νέου κύκλου αίματος ανάμεσα σε αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα στην Αμμόχωστο.

Το χρονικό του νέου εγκλήματος

Ο Γιάννος Καλοψιδιώτης βρισκόταν στο ράντσο του λίγο έξω από την Αγία Νάπα σε αραιοκατοικημένη περιοχή. Γύρω στις 9:30 άκουσε θορύβους έξω από το σπίτι και τα σκυλιά του να γαβγίζουν. Βγήκε για να δει τι συμβαίνει και αμέσως έπεσε στο έδαφος με μια σφαίρα 7,62 mm που τον χτύπησε στην κοιλιακή χώρα. Ο θάνατος σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, προκλήθηκε από αιμορραγικό σοκ. Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία έφτασε στη περιοχή ο γιος του θύματος, επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 ήταν ο στόχος δολοφονικής ενέργειας στην οποία σκοτώθηκαν πέντε σωματοφύλακες του. Ο ίδιος δεν βρισκόταν τότε στο αυτοκίνητο. Για τον πενταπλό φόνο καταδικάστηκαν πεντάκις σε ισόβια δύο Έλληνες υπήκοοι, ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και ο Τάσος Τσεχιλίδης. Οι δύο εκτελούσαν εντολές άλλων τους οποίους δεν αποκάλυψαν. Μάλιστα, μετά την καταδίκη, ο Τσεχιλίδης είχε καταθέσει στους ανακριτές ότι ο Μαμαλικόπουλος ήταν ο δολοφόνος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Τι φοβάται ο Φ. Καλοψιδιώτης;

Στον αντίποδα, παρά τις διαβεβαιώσεις του γιου του θύματος, Φάνου Καλοψιδιώτη, ότι η δολοφονία του πατέρα του δεν έχει καμία σχέση με την προ διετίας απόπειρα εις βάρος του, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής μόνο τυχαία δεν είναι. Την ίδια ώρα, η δήλωση αυτή προκαλεί εντύπωση, καθώς σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς δύο χρόνια από την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, από την οποία γλίτωσε ο Κύπριος επιχειρηματίας, καθώς δεν βρισκόταν από τύχη στο όχημα που δέχτηκε την επίθεση. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι εκτελεστές επέλεξαν τώρα το χτύπημά τους προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές που βλέπουν μοιραία να προκύπτει σύνδεση των γεγονότων. 

2 ακόμα απόπειρες δολοφονίας του Κύπριου επιχειρηματία

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια απο το στυγνό πενταπλό έγκλημα εκείνου του καλοκαιριού, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο ακόμη δολοφονικές απόπειρες κατά του Φ. Καλοψιδιώτη που απετράπησαν την τελευταία στιγμή. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός πάντως είναι ότι το κίνητρο του εκτελεστή, που πιστεύεται ότι ήταν επαγγελματίας, είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την οικογένεια Καλοψιδιώτη. Πιθανόν ο 77χρονος να ήταν και “παράπλευρη απώλεια”, καθώς από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρξε στόχος δολοφονικής ενέργειας στο παρελθόν, ενώ και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες (διατηρούσε καφενείο) δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Επομένως, όλες οι έρευνες θα εστιάσουν στο περιβάλλον του γιου του θύματος με το πλούσιο παρελθόν. Παράλληλα η αστυνομία θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή της Αμμοχώστου ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει να κινηθεί πρός αυτή τη κατεύθυνση. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη