Newsroom

Newsroom

Κλιμακώνεται η καταστροφολογία από τα διεθνή πρακτορεία: Επανάληψη του 2015 "βλέπει" το Bloomberg

Μετά το Reuters, τη σκυτάλη της τρομολαγνείας παίρνει το διεθνές πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας λόγο για επανάληψη του δράματος του 2015, καθώς χάνεται με το σημερινό Eurogroup άλλη μία ημερομηνία ορόσημο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και πλησιάζει επικίνδυνα ο Ιούλιος. Όταν, δηλαδή, η Ελλάδα θα λήξουν ομόλογα που ξεπερνούν κατά πολύ τα 5 δις και ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές και ΕΚΤ.

585967141dc524624f8b4a8a 2

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου, οι διαφορές των δύο πλευρών είναι μεγάλες σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και στον τομέα της ενέργειας, ενώ επιπλέον η ελληνική κυβέρνηση ανθίσταται σε επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι ενδεικτικό της απόστασης που έχουν οι δύο πλευρές στα εργασιακά, είναι ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει παραπέμψει το ζήτημα σε «πολιτική διαπραγμάτευση, καθώς αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί τεχνοκρατικά».

Πιθανή αποτυχία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο, σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές του Ιουλίου.

Το Bloomberg αναφέρει επιπλέον ότι έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα στην οικονομία, επισημαίνοντας τη μη αναμενόμενη άνοδο της ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Άξιο αναφοράς πως την προηγούμενη εβδομάδα, οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στο ψευδές δημοσίευμα του Reuters, το οποίο καθ’ ομολογίαν του συντάκτη ήταν βασισμένο σε… φήμες. Στο εν λόγω άρθρο, ο συντάκτης ισχυρίστηκε πως είναι πολύ πιθανή η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά από ανάλογο διάγγελμα του πρωθυπουργού. 

«Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…» σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και πρόσθεσε πως «ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη