Newsroom

Newsroom

Η απίστευτη γκάφα με τη δήθεν ανακάλυψη του Κολοσσού της Ρόδου στην οποία βοήθησε ολλανδή οραματίστρια!

Ιούνιος 1987. Η Ελλάδα δεν έχει προλάβει να “συνέλθει” από την εθνική περηφάνεια της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ και μαθαίνει ότι βρισκόμαστε ένα…

kolossos

Ιούνιος 1987. Η Ελλάδα δεν έχει προλάβει να “συνέλθει” από την εθνική περηφάνεια της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ και μαθαίνει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ανεύρεση του Κολοσσού της Ρόδου. Σε αντίθεση με την περίπτωση της Αμφίπολης που τον πρώτο λόγο έχουν οι αρχαιολόγοι -παρότι είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα- στην περίπτωση της Ρόδου τις έρευνες κινούσε μια ολλανδή οραματίστρια η οποία είχε καταφέρει να παρασύρει τις τοπικές αρχές της Ρόδου αλλά και τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Στάθη Αλεξανδρή στην μεγαλύτερη αρχαιολογική “γκάφα”.

H  Ανν Ντακμααρ είχε βρεθεί στην Ρόδο για διακοπές και διέδωσε ότι είδε σε όραμα που ακριβώς βρίσκονται τα ερείπια του Κολοσσού. Ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Στάθης Αλεξανδρής την πίστεψε και κάλεσε εσπευσμένα στις 26 Ιουνίου τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου να τους ανακοινώσει “ότι πιθανόν κάτι σημαντικό έχει βρεθεί στο λιμάνι της Ρόδου”. Μάλιστα σε μία αποστροφή του λόγου του ο υπουργός ανέφερε ότι αν όντως είναι ο Κολοσσός “πρόκειται για τεράστιας όχι μόνο αρχαιολογικής σημασίας γεγονός, αλλά εθνικής αφού προσδιορίζει την ελληνικότητα του Αιγαίου που αμφισβητούν οι γείτονες μας”. 

Παρά τις αντιρρήσεις των αρχαιολόγων και της τότε υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη που ήταν και καθ” ύλην αρμόδιοι, το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στις αρχές Ιουλίου στην ανάσυρση της “γροθιάς” του Κολοσσού από το σημείο που είχε υποδείξει η ολλανδή οραματίστρια. Η περιβόητη “γροθιά” όμως δεν ήταν παρά μπάζα που είχε ρίξει κάποτε στο λιμάνι του νησιού ένας εκσκαφέας… 

Διαβάστε τη συνέχεια με τις αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας του Τόπου και όλες τις λεπτομέρεις της υπόθεσης και δείτε εντυπωσικές φωτογραφίες στη Μηχανή του Χρόνου.

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή