Newsroom

Newsroom

Η ιστορία του μικρού Δημήτρη που συγκίνησε την Μελάνια Τραμπ

Ένα μικρό αγόρι, μόλις 3 ετών, από την Ελλάδα, έκλεψε την καρδιά της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ κατά τη επίσκεψή της στην Ρώμη.

5927fee71dc5247d138b47ee

Η Μελάνια Τραμπ, βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη 24 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Ρώμη, στο νοσοκομείο Bambino Gesu. Εκεί, νοσηλευόταν ο 3χρονος Δημήτρης ο οποίος όπως γράφει η Espresso τα περασμένα Χριστούγεννα μεταφέρθηκε με C-130 στην Ρώμη για να νοσηλευτεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο περιμένοντας να βρεθεί μόσχευμα καρδιάς.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η Μελάνια συνάντησε τον μικρό Δημήτρη και η συνάντησή τους ήταν ξεχωριστή. Εκεί, συνομίλησε και με άλλα παιδιά η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, τους διάβασε παραμύθια και ζωγράφισε μαζί τους.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του μικρού Δημήτρη και αφότου στο Βέλγιο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, η Μελάνια πληροφορήθηκε μία ευχάριστη είδηση για το μικρό Δημήτρη. Είχε βρεθεί μόσχευμα για τον τρίχρονο αγόρι.

Η ίδια η Μελάνια Τραμπ δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για τα νέα και με δύο αναρτήσεις της στο twitter έγραψε:

«Φτάνοντας στο Βέλγιο έμαθα ότι ένα μικρό αγόρι και η οικογένειά του που περίμεναν για μεταμόσχευση καρδιάς ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε μόσχευμα. Του διάβασα ένα παραμύθι και του κράτησα το χέρι πριν από μερικές ώρες και τώρα η καρδιά μου είναι  γεμάτη χαρά για τα νέα αυτά».


Η ιστορία του μικρού Δημήτρη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εspresso», που επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Ρώμης, ο μικρός Δημήτρης είναι τριών ετών και μεταφέρθηκε εκεί τα Χριστούγεννα, με ιταλικό C-130.

«Δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε το όνομά του για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας του, μπορούμε ωστόσο να σας επιβεβαιώσουμε ότι πρόκειται για το μικρό αυτό Ελληνόπουλο», δήλωσε ο Τζιλμπέρτο Τρομπέτα από το Γραφείο Τύπου του νοσοκομείου.

Ο μικρός Δημήτρης είχε μεταφερθεί με στρατιωτικό C-130 ανήμερα τα Χριστούγεννα στο κέντρο μεταμοσχεύσεων Bambino Gesu της Ρώμης.

Όλα είχαν ξεκινήσει από μία λοίμωξη του αναπνευστικού η οποία του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα. Η περίπτωση του είναι σπάνια καθώς περιλαμβάνεται στο 10% των περιστατικών που δεν αντινμετωπίζονται και εξελίσσονται ραγδαία σε αρρυθμία και καρδιακή ανεπάρκεια. Λόγω της κατάστασής του δεν μπορούσε να ταξιδέψει κι έτσι στήθηκε ειδική επιχείρηση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…