Newsroom

Newsroom

Επιτυχία της Ελλάδας – Εξελέγη Ελληνίδα εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας του ICAO

Μια επιτυχία είχε για την Ελλάδα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις 21 Νοεμβρίου.

57f4f23b1dc524814f8b4590

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσαν και με σχετική ανακοίνωση τo Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε εκλογή Ελληνίδας εμπειρογνώμονος στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας (Αir Navigation Commission – ANC) του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Συγκεκριμένα η εκλογή της Ελληνίδας εμπειρογνώμονος, Ελπίδας Κορυφίδου, στην Επιτροπή Αεροναυτιλίας για την τριετία 2017-2019, έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 και ήταν αποτέλεσμα της εξασφάλισης υποστήριξης από την Ομάδα Κεντρικής Ευρώπης (Central European Rotation Group – CERG), της οποίας η Ελλάδα έγινε πρόσφατα μέλος μετά από μακροχρόνιες, επιστάμενες και συντονισμένες προσπάθειες τoυ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Επιτροπή Αεροναυτιλίας, η οποία απαρτίζεται από δεκαεννέα (19) ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που προτείνονται από τα κράτη – μέλη του ICAO, αποτελεί μετά το Συμβούλιο, το πλέον σημαντικό νομοπαρασκευαστικό Όργανο του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς επεξεργάζεται όλα τα τεχνικής φύσεως θέματα που αφορούν στην τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

Ως εκ τούτου, η εκλογή της Ελληνίδας εκπροσώπου, αποτελεί ιδιαίτερα ευνοϊκή και σημαντική εξέλιξη για τη Χώρα μας και τα ζωτικά της συμφέροντα.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η εκλογή της Ελληνίδας εμπειρογνώμονος έρχεται σε μια περίοδο που η Τουρκία επανεξελέγη στο ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού Αεροπλοΐας (ICAO) μετά από 66 χρόνια, στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 4 Οκτωβρίου.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη