Newsroom

Newsroom

Εντυπωσιακές εικόνες από την χιονισμένη Σαχάρα (εικόνες – video)

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι μίας μικρής πόλης της Αλγερίας, όταν είδαν τους αμμόλοφους της Σαχάρα... χιονισμένους για δεύτερη φορά φέτος.

5a79d6831dc524db598b4642

Εικόνα γνώριμη για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική, εντελώς πρωτόγνωρη όμως για την αφρικανική ήπειρο. Πρώτη φορά εδώ και πενήντα χρόνια, το χιόνι κάνει την επίσκεψή του στα πεδινά της Αλγερίας και του Μαρόκου. 

Στις φωτογραφίες που έρχονται από την πόλη Άϊν Σέφρα, στα βορειοδυτικά της Αλγερίας, παιδιά παίζουν πάνω στους χιονισμένους αμμόλοφους, ενώ οι μεγαλύτεροι ποζάρουν στο χιόνι, προκειμένου να έχουν ένα ενθύμιο από το σπάνιο αυτό φαινόμενο.


Η Αϊν Σέφρα βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.000 μέτρω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.

Παρά το υψόμετρό της και τις πρόσφατες χιονοθύελλες είναι εξαιρετικά σπάνιο να χιονίσει στην συγκεκριμένη πόλη.


Όπως μαθαίνουμε από την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία, ψυχρές αέριες μάζες επισκέπτονται συχνά φέτος την βόρεια Αφρική. Πριν από λίγες εβδομάδες, το χιόνι είχε φτάσει μέχρι την έρημο Σαχάρα, στρώνοντας στην άμμο ένα λευκό πέπλο εως και 40 εκατοστά, για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη