Newsroom

Newsroom

Έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο για τον εντοπισμό των πραξικοπηματιών κομάντο

Έντονη κινητικότητα επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στο Αιγαίο από ελληνικές και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν παραταχθεί σε τομείς ευθύνης σε δύο διαφορετικές πλευρές, με σκοπό να εντοπίσουν τους πραξικοπηματίες που φέρονται να έχουν φύγει από τα τουρκικά παράλια μετά την αποτυχημένη επιχείρηση στη Μαρμαρίδα.

579253211dc524a97a8b50ca

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σχηματίσει αλυσίδα περιμετρικά των νησιών Κω, Κάλυμνο και Σύμη, κάτι που έχουν κάνει και οι τούρκοι από τα παράλιά τους, προσπαθώντας να αποφύγουν επιχειρούμενη επιβίβαση των στασιαστών κομάντος.

Οι εντολές που έχουν δοθεί από ελληνικής πλευράς είναι η αδιάκοπη περιπολία στο Αιγαίο και εξονυχιστικός έλεγχος κάθε πλοιαρίου, σκάφους και ιστιοφόρου που επιχειρεί να προσεγγίσει ελληνικό νησί.

Νωρίτερα, έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε στην περιοχή Ψαλίδι της Κω, με στελέχη του ελληνικού στρατού τα οποία βρίσκονταν πάνω σε πλοιάρια υπό τον φόβο επιβίβασης ατόμων και στη συνέχεια τα ίδια σκάφη που επιτηρούσαν την περιοχή κατευθύνθηκαν προς την Κάλυμνο με την ίδια ακριβώς πρόθεση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στελέχη του λιμενικού στα νησιά, έχουν λάβει εντολή να πραγματοποιούν οκτάωρες συνεχείς περιπολίες στον τομέα ευθύνης τους. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη