Newsroom

Newsroom

EgyptAir: Διαψεύδουν πως η εξέταση των ανθρωπίνων υπολειμμάτων "δείχνει" έκρηξη

Στη διάψευση των πληροφοριών που διέρρευσαν στο Τύπο και έλεγαν πως είχε γίνει έκρηξη στο αεροσκάφος της EgyptAir πριν συντριβεί στη θάλασσα, προχώρησε ο επικεφαλής των ιατροδικαστών αρχών.

57444f831dc524de388b4abd

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε Αιγύπτιος αξιωματούχος των ιατροδικαστικών αρχών, τα ανθρώπινα μέλη επιβατών που έχουν βρεθεί, παραπέμπουν σε έκρηξη στο αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση MS804.

Όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου διέψευσε αυτήν την πληροφορία.

«Ο,τιδήποτε δημοσιεύεται για την υπόθεση αυτή είναι εντελώς ψευδές και απλές εικασίες που δεν προέρχονται από την ιατροδικαστική αρχή», σύμφωνα με το ΜΕΝΑ που επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Χισάμ Αμπντελχαμίντ.

Ιατροδικαστές έλαβαν σήμερα δείγματα DNA από συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο, και να προχωρήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Egyptair Σαφουάτ Μοσαλέμ.

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής, που μπορεί να είναι εγκληματική ή «τρομοκρατική» ενέργεια ή ατύχημα οφειλόμενο σε βλάβη. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν αυτά βρεθούν, θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ, αιγύπτιοι ιατροδικαστές πήραν σήμερα DNA από συγγενείς θυμάτων της πτήσης της EgyptAir για να προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί αφότου το αεροπλάνο κατέπεσε στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η πτήση MS804 έπεσε για λόγο που παραμένει αδιευκρίνιστος την περασμένη Πέμπτη, αφού εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ, ανάμεσα στην Κρήτη και τα βόρεια παράλια της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες, από τους οποίους 30 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι.

«Ανθρώπινα μέλη έφθασαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο νεκροτομείο του Καΐρου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ο πρόεδρος της EgyptAir Σαφουάτ Μοσάλεμ. «Δείγματα DNA ελήφθησαν από τις οικογένειες των θυμάτων για να αναγνωριστεί η ταυτότητα» των θυμάτων, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια της συντριβής και να αποφασίσουν ανάμεσα στο σενάριο μιας εγκληματικής ή «τρομοκρατικής» ενέργειας και σ’ αυτό του δυστυχήματος λόγω βλάβης. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν βρεθούν, ίσως επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα.

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…