Εφές – Ολυμπιακός: Ψάχνει το "διπλό" για να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης

Παρά το break στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί. Αουτσάιντερ θα γίνει αν χάσει το αποψινό τρίτο παιχνίδι, το οποίο είναι καθοριστικό για τους «ερυθρόλευκους», καθώς αν ηττηθούν, θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.

5900668c1dc524ab1b8b45d1

Ίσως το κρισιμότερο παιχνίδι της σειράς με την Εφές δίνει απόψε ο Ολυμπιακός στο Abdi Ipekci Arena στον δρόμο για το F4 της Κωνσταντινούπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους στο πρώτο ματς (87-72), ωστόσο στο δεύτερο ηττήθηκαν από την Εφές (71-73) κι έχασαν το πλεονέκτημα έδρας.

«Η Εφές μάς έσπασε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά έχουμε δείξει πως μπορούμε να παίξουμε σε κάθε γήπεδο και τώρα είναι η στιγμή να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να είμαστε πνευματικά δυνατοί», ήταν το μήνυμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί εκ νέου να υπολογίζει στον Ματ Λοτζέσκι, ενώ σταθερά εκτός ομάδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος βρίσκεται ο Γιάννης Αθηναίου. Το ευχάριστο είναι πως ο Μιλουτίνοφ που τραυματίστηκε ελαφρά στο δεύτερο παιχνίδι, θα ενισχύσει κανονικά τον Ολυμπιακό στην Πόλη.

«Νομίζω πως η σημερινή είναι σπουδαία νίκη για εμάς. Διατηρήσαμε τις πιθανότητες μας για το Final Four. Αν χάναμε, θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμάς στο πνευματικό κομμάτι. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετική ομάδα και ότι θα είναι πολύ δύσκολο να τον νικήσουμε τρεις φορές», σχολίασε από την πλευρά του ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Αγωνιστικά, ο Κροάτης τεχνικός χαμογελά για το γεγονός ότι δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο.

Να αποδείξουν με πράξεις και όχι στα λόγια πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Εφές Αναντολού κάλεσε τους συμπαίκτες του ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο υπαρχηγός της ομάδας του Πειραιά σχολίασε πως οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και οδήγησαν στην ήττα, ενώ χαρακτήρισε την Εφές ως μία ομάδα με ταλέντο, η οποία, ωστόσο,είναι κατώτερη των πρωταθλητών Ελλάδας.

«Είναι μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών. Θεωρητικά είναι θετικό να έχεις το πλεονέκτημα, όμως το βασικό είναι να έχεις το 5ο παιχνίδι στην έδρα σου. Έχουμε εντοπίσει τι μας στοίχισε και θα το διορθώσουμε. Και 2-0 να προηγούμασταν, πάλι για τη νίκη θα πηγαίναμε. Δεν είναι εύκολα παιχνίδια. Η Εφές είναι μια ομάδα με ταλέντο, αλλά θεωρώ πως σε γενικές γραμμές είμαστε καλύτεροι. Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια.

Μέχρι τώρα έχουμε παίξει καλή άμυνα. Οι αντίπαλοι μας έβαλαν κάποια εύκολα αλλά και κάποια τυχερά καλάθι. Ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και πάμε να κερδίσουμε. Και τα δύο παιχνίδια της μέχρι τώρα σειράς, θα αποτελέσουν οδηγοί. Το σημαντικό είναι να κοιτάς και τα θετικά και τα αρνητικά και να μην επηρεάζεσαι από το αποτέλεσμα, το οποίο πρέπει να ξεχνάς την αμέσως επόμενη μέρα», τόνισε.

Κάτι σαν… ευκαιρία ζωής αντιμετωπίζει τα δύο ματς της Εφές με τον Ολυμπιακό στην Πόλη ο Τζέισον Γκρέιντζερ μετά τη νίκη στο ΣΕΦ και την ισοφάριση της σειράς σε 1-1. Ο Ουρουγουανός γκαρντ στέκεται στη σημασία της άμυνας και τονίζει πως περιμένει την αντίδραση των «ερυθρόλευκων».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο 27χρονος άσος στο blog του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:

«Φτάσαμε εκεί που θέλαμε εξ αρχής: μια νίκη στην Ελλάδα με δύο ματς τώρα στην Πόλη. Το δεύτερο ματς στο ΣΕΦ ήταν πολύ διαφορετικό από το πρώτο, ειδικά στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Παίξαμε πολύ δυνατά και δεν τα παρατήσαμε ούτε σκεφτήκαμε ότι όλα χάθηκαν, παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πέτυχα το καλάθι της ισοφάρισης και έδωσα την ασίστ στον Κερκ, αλλά θα ήμουν χαρούμενος και με ένα λεπτό συμμετοχής αν κερδίζαμε. Η νίκη αυτή μας κάνει χαρούμενους, αλλά είναι μόνο η πρώτη από τις τρεις που χρειαζόμαστε.

Ήταν σημαντικό για μας να μείνουμε συγκεντρωμένοι όλη την ώρα, ακόμη κι όταν ο Σπανούλης έβαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Όλοι ξέρουμε πως είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου, αλλά ήταν ασυνήθιστο για τον Ολυμπιακό να έχει τόσα πολλά τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να το περιορίσουμε αυτό στο δεύτερο μέρος και τα καταφέραμε. Ξέρουμε πως Σπανούλης και Πρίντεζης είναι σπουδαίοι παίκτες και πως ο Ολυμπιακός τρέχει μέσω αυτών τις επιθέσεις του. Σκόραραν πολύ στο δεύτερο ματς, αλλά δεν μας έκαναν τόση ζημιά οι υπόλοιποι. Στο τέλος είχαμε και λίγη τύχη, ειδικά με τις δύο χαμένες βολές του Πρίντεζη.

Τα δύο πρώτα ματς ήταν διαφορετικά μεταξύ τους και περιμένω το τρίτο να διαφέρει επίσης. Ο Ολυμπιακός είναι δύσκολη ομάδα να κερδίσεις εκτός έδρας, θεωρώ πως έχει από τους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη, αλλά τώρα θα έχουμε εμείς τον κόσμο στο πλευρό μας και ελπίζω να είναι ο έκτος παίκτης μας.

Ξέρουμε πως έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά στην έδρα μας. Φυσικά δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα».

Ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο, ο Σλοβένος Νταμίρ Γιαβόρ και ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ ορίστηκαν να διευθύνουν τον αγώνα.

Με τον Ιερεθουέλο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρεις εκτός έδρας νίκες και μια εντός έδρας ήττα, ενώ η Εφές έχει δύο νίκες και μία ήττα στην έδρα της. 

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…