Newsroom

Newsroom

Δολοφονία καρδιολόγου: Μετανιωμένος ο 37χρονος παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη

Πλήρη κάλυψη φαίνεται ότι παρέχει στη συνεργό του ο 37χρονος Βούλγαρος αστυνομικός που δολοφόνησε τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Πιλαλήματα.

59dde9601dc5247d048b47ca

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, ο κατηγορούμενος εμφανίζεται έτοιμος να υποστηρίξει σήμερα στην απολογία του πως η 38χρονη ομοεθνής ερωμένη του και σύζυγος του 62χρονου καρδιολόγου, δεν έχει καμία εμπλοκή και σχέση με την δολοφονία.

Το έκανε για να τη γλυτώσει

«Γιατί με ρωτάτε για αυτήν; Δεν έχει σχέση με ότι έγινε», φέρεται να ισχυρίζεται με κατηγορηματικό τρόπο, δείχνοντας την δυσφορία και την ενόχλησή του για το γεγονός ότι όλοι συσχετίζουν τον φόνο με την παρουσία της ερωμένης.

Ο ίδιος είναι έτοιμος να υποστηρίξει πως η πράξη του ήταν αποτέλεσμα μιας παρέμβασης που έκανε προκειμένου να την γλιτώσει από τυχόν κινδύνους που φοβόταν πως θα υπήρχαν και για τους δυο. Αλλά πρωτίστως για την ακεραιότητα και το μέλλον της γυναίκας. Ήθελε να λύσει ένα πρόβλημα, «μια κακή κατάσταση», κατά τα λεγόμενά του, ορμώμενος από το έντονο ερωτικό πάθος και την αδυναμία που έτρεφε για αυτήν τα τελευταία δυο χρόνια περίπου, κατά τα οποία διατηρούσαν ερωτική σχέση.

Γνωρίζει πολύ καλά την διάσταση της πράξης του και την δικαστική πορεία που θα ακολουθήσει οδηγώντας τον στην φυλακή. Αν και δηλώνει μετανιωμένος, υποστηρίζει πως ήταν μια απόφαση που πήρε ο ίδιος χωρίς εκείνη να του ζητήσει κάτι. Το μόνο που του είχε πει ήταν πόσο άσχημα περνάει στο γάμο της.

Ο 37χρονος Βούλγαρος, δεν είχε δηλώσει το υπηρεσιακό του περίστροφο μπαίνοντας στην Ελλάδα κι αυτή μόνο η πράξη μπορούσε να τον κάνει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ακόμα και σε μια αστυνομική έρευνα ρουτίνας.

Το μόνο που μοιάζει να τον φοβίζει στο ενδεχόμενο της φυλακής είναι ότι δεν θα ξαναδεί το παιδί του στην Βουλγαρία, με το οποίο φέρεται να έχει καλές σχέσεις και επαφές, αλλά λέει πως είναι αποφασισμένος να πει την αλήθεια και ισχυρίζεται πως δεν ήρθε απαραίτητα για να σκοτώσει, ίσως για να εκφοβίσει και σίγουρα για να αποτελέσει τον φύλακα άγγελο της γυναίκας που αγαπούσε.

Σχεδιασμός

Στο σχεδιασμό της δολοφονίας η γυναίκα φαίνεται να βρίσκεται παντού, εκτός από την τελική πράξη και την εκτέλεση. Ακόμα και στο τέλος φέρεται να είχε ενεργό ρόλο. Μάλιστα, το πρωινό του Σαββάτου, μετά από πολύ καιρό, είχε σεξουαλική επαφή με τον άνδρα της, τον αποχαιρέτησε και μετά έστειλε στον εραστή της το sms, ειδοποιώντας τον πως έφυγε μόνος από το σπίτι για να προχωρήσει στη δολοφονία του.

Πάντως, τα ερωτηματικά για την υπόθεση παραμένουν: Ισχύουν τα ερωτικά κίνητρα και για τους δυο; Ή μήπως συνεχίζουν να υπηρετούν με συνέπεια ένα σχεδιασμό ο οποίος διαμορφώθηκε από κοινού με την συνεργό του από πριν και περιλαμβάνει την φάση της σύλληψης και των δικαστηρίων;

Ο δρόμος του χρήματος εξακολουθεί να έχει κομβικό ρόλο στην ιστορία. Για παράδειγμα, πώς ένας δημόσιος λειτουργός με μισθό 350 ευρώ περίπου μπορεί να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ για να στείλει στην ερωμένη του από την Βουλγαρία στην Ελλάδα προκειμένου να εκδώσει το διαζύγιο της; Σχετίζονται τα χρήματα αυτά με τα 30.000 ευρώ που είχε χάσει ο δολοφονημένος καρδιολόγος από το σπίτι του;

Τι λέει η μητέρα της γυναίκας του δολοφονημένου καρδιολόγου

Την δική της εκδοχή για το έγκλημα, έδωσε μιλώντας στον Alpha, η μητέρα της κατηγορούμενης, για την άγρια δολοφονία του καρδιολόγου.

Υποστηρίζει ότι η κόρη της δεν παντρεύτηκε για την περιουσία του συζύγου της και πως την έπεισε ο Βούλγαρος πράξει αυτά που έπραξε.

Η συνέντευξη της μητέρας της κατηγορημένης:

-«Δεν ξέρω γιατί το έκανε (ο κατηγορούμενος). Μήπως είπε ότι θα τη σκοτώσει; Τρελός είναι…».

-Δημοσιογράφος: Σας είχε πει ότι φοβόταν για τη ζωή της;

-Έτσι το σκέφτομαι. Την είχε πείσει να κάνει αυτό το πράγμα Αυτός την έκανε κουμάντο. Αυτή (η σχέση) ήταν 5-6 μήνες, δεν ήταν πριν.

Δημοσιογράφος: Σας είχε πει η κόρη σας αν ήθελε να πάρει το παιδί και να φύγει για τη Βουλγαρία;

-Όχι, η κόρη ήθελε να πάει το παιδί μια φορά. Το παιδί πρέπει να ξέρει από πού είναι η μάνα του. Μόνο μια φορά μια φορά πήγε στη Βουλγαρία τον Αύγουστο.

-Δημοσιογράφος: Γιατί δεν πήγε στη Βουλγαρία με το Χρήστο;

-Να σου πως την αλήθεια, δεν ήθελε. Ήταν παρά πολύ κρύο και δεν του άρεσε.

-Δεν είπε όμως «να μην πάρεις το παιδί να πας στη Βουλγαρία»;

-Μόνο σε αυτό είχαν λίγο καβγά, αλλά μετά συμβιβάστηκε να το αφήσει να πάει. ….Όταν παντρεύτηκε η κόρη μου, αυτοί (η οικογένεια) επειδή ήταν Βουλγάρα δεν είχε καθόλου σχέση. Τώρα βγαίνουν στην τηλεόραση, τώρα που πέθανε, καίγονται για να πάρουν κάτι. Αυτό είναι τώρα.

Η κόρη μου δεν παντρεύτηκε για την περιουσία. Όταν ο άνθρωπος είναι καλός μαζί σου, δεν σε ενδιαφέρουν τα λεφτά. Χωρίς λεφτά πάλι δεν είναι καλό. Αλλά πρέπει κάτι να έχεις, δεν είναι έτσι; Έτσι είναι.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη