ΔΝΤ: Η συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρτάται από μεταρρυθμίσεις και χρέος

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην εκ των προτέρων εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

58af09e01dc5245c228b4839

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, το Ταμείο θα εξετάσει την οικονομική συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Ελλάδας αφού προηγηθεί διεξοδική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Πριν το ΔΝΤ δεσμευτεί για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουμε μία συζήτηση τόσο για τις ακολουθούμενες πολιτικές όσο και για την ελάφρυνση χρέους, και πέρα από τη συζήτηση, θα πρέπει να έχουμε αξιόπιστες δεσμεύσεις τις οποίες να μπορούμε να εμπιστευθούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ράις υπογράμμισε ότι αποτελεί προϋπόθεση της συμμετοχής του Ταμείου η εκ των προτέρων δέσμευση και εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, παρόλο που αυτά θα εφαρμοστούν αργότερα. Επανέλαβε ότι η συζήτηση για το χρέος θα μπορέσει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επιβεβαίωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα έρθει στην Αθήνα στις αρχές της επομένης εβδομάδας και θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αποκάλυψε πως η Ελλάδα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν την περασμένη Τρίτη, ενώ ομοίως επιβεβαίωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε προσφάτως επικοινωνία και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη αξιολόγηση. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη