Διαπραγμάτευση: Θετική κατάληξη στα εργασιακά βλέπει ο Τζανακόπουλος

Θετική κατάληξη στο θέμα αγκάθι της διαπραγμάτευσης, αυτό των εργασιακών, βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

573482c91dc52401538b4ad1 1

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές και να κλείσει η αξιολόγηση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρξει θετική κατάληξη στα εργασιακά.

«Μετά τη Ρώμη, τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, όπως των κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Τζεντιλόνι, τη στάση του τους σοσιαλιστικού κόμματος έχει δημιουργηθεί πολιτικός συσχετισμός που θα οδηγήσει σε θετική κατάληξης το θέμα των εργασιακών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνοντας πως «ο κύριος όγκος των συμφωνηθέντων θα ψηφιστεί αφού θα έχουμε στα χέρια μας τη συνολική συμφωνία».

Τόνισε επίσης ότι είναι πολλά τεχνικά θέματα που συζητούνται και πολλά πολιτικά με συμβολισμούς τα οποία αναμένουμε να κλείσουν σε μια συνολική συμφωνία ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε ομαδικές απολύσεις και στο λοκ άουτ .

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει καμιά υπογραφή αν δεν υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις» υποστήριξε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απαντώντας για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης επεσήμανε ότι «είναι σαν το σκάκι, αν αποκαλύψεις τις επόμενες κινήσεις σου ο αντισυμβαλλόμενος σου θεωρεί ότι έχουν ήδη γίνει. Όλοι κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Η συζήτηση για τη συμφωνία θα διεξαχθεί αναλυτικότατα και θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη