Βούτσης: "Είναι σημαντικό ότι διεθνώς υπήρξαν αντιδράσεις για το θέμα της Λωζάννης"

Στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, στις προωθούμενες αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και στις διαδικασίες για την επιλογή του νέου επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

5a2d37e21dc524c20f8b4591

Ερωτηθείς αν σωστά έγινε η επίσκεψη Ερντογάν αυτήν τη χρονική στιγμή, ο Ν. Βούτσης σημείωσε:

«Βεβαίως, οι διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία δεν είναι γενικώς η διπλωματία με βάση την οποία κανείς μπορεί σε ορίζοντα χρόνου να κάνει με οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Είναι κάτι πολύ πιο στενό, έχει σχέση με μια μεγάλη γείτονα χώρα και μάλιστα σε μια πολλαπλά αποσταθεροποιημένη περιοχή και με ζητήματα που θεωρούνται από διάφορες μεριές ως εκκρεμότητες».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία και είναι θετικό ότι «μίλησαν ανοιχτά και τέθηκαν όλα τα ζητήματα κι από τις δύο πλευρές, δόθηκαν οι απαντήσεις, ενώ παρακινήθηκε και ο διεθνής παράγων. Είναι σημαντικό ότι διεθνώς υπήρξαν αντιδράσεις για το θέμα της Λωζάννης και σχετική αναδίπλωση. Επίσης, το ότι υπήρξε ένα κεντράρισμα γύρω από το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης, έδωσε τη δυνατότητα να διευκρινιστούν από πλευράς του Τούρκου Προέδρου μια σειρά από θέματα που μέχρι τώρα παρέμεναν θολά.

Το κυπριακό για πρώτη φορά τέθηκε ανοιχτά, και μάλιστα δεν απαντήθηκε, ότι δηλαδή είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη