Newsroom

Newsroom

Αυτόν τον άνδρα θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε και πάλι φέτος ο άνδρας που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί για ένατη συνεχή χρονιά, επικρατώντας του Ντόναλντ Τραμπ, που ακολουθεί στη δεύτερη θέση .

5864ed731dc5247a7a8b46eb

Το 2015 ο Τραμπ είχε το 5% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και φέτος έλαβε το 15%, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα επιλέχθηκε από το 22% των ερωτηθέντων. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ του εν αναμονή προέδρου και του απερχόμενου.

Συγκεκριμένα ο Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα «βέβαιος» ότι θα κέρδιζε και τρίτη προεδρική θητεία αν το Σύνταγμα του επέτρεπε να θέσει υποψηφιότητα ξανά, έναν ισχυρισμό που αντικρούει ο Τραμπ.

Χθες, ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο ότι προβαίνει σε «εμπρηστικές δηλώσεις» και ότι θέτει «εμπόδια» σε μια εύρυθμη μετάβαση.

Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως 11 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.028 ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 18 ετών, αντιπροσωπευτικό των 50 αμερικανικών πολιτειών και της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη