Newsroom

Newsroom

Αυτοκτόνησε ο Κυριάκος Μαμιδάκης της Jet Oil

Νεκρός στο σπίτι του στον Διόνυσο και με ένα όπλο δίπλα του βρέθηκε ο Κυριάκος Μαμιδάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Jet Oil.

57790ef51dc524e7748b4727

Τον 84χρονο βρήκε νεκρό ο γαμπρός του στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μαμιδάκης φέρει ένα και μοναδικό τραύμα, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα όπλο.

Αυτή την ώρα στο σπίτι του Κυριάκου Μαμιδάκη στο Διόνυσο βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο κάνει ερευνά το σπίτι, ενώ δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το αν είχε αφήσει κάποιο σημείωμα.

O Kυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη, Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932. Αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ιδρύθηκε η εταιρεία Mamidoil Jet Oil από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη, με σκοπό την αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Στις 9 Ιουνίου η Mamidoil κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με το συνολικό της άνοιγμα να υπολογίζεται στα 320 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία είχε τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της , και η οριστική εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.

Η εταιρεία αποτελεί την Τρίτη δύναμη της αγοράς, καθώς το μερίδιό της ανέρχεται στο 8,5%, με 600 πρατήρια και πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια. Από το 2014, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης. Μετά από διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες που δεν είχαν αποτέλεσμα, η εταιρεία κίνησε τις διαδικασίες για προστασία από τους πιστωτές της.

Ντέρμπι τίτλου ΠΑΟΚ-Άρης: «Πέσιμο» οπαδών του ΠΑΟΚ στον Καρυπίδη – Τον κατηγόρησαν για τις σχέσεις του με τον Μελισσανίδη

Screenshot 2024 05 19 124828

Ντέρμπι τίτλου ΠΑΟΚ-Άρης: «Πέσιμο» οπαδών του ΠΑΟΚ στον Καρυπίδη – Τον κατηγόρησαν για τις σχέσεις του με τον Μελισσανίδη

Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη πριν το ντέρμπι τίτλου της Superleague

Συναγερμός: Αγνοείται το ελικόπτερο που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί

ραισι

Συναγερμός: Αγνοείται το ελικόπτερο που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί

Σύμφωνα με την κρατική ιρανική τηλεόραση διασώστες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο αναγκάστηκε σε ανώμαλη προσγείωση…