Newsroom

Newsroom

Αυτές είναι οι τρεις προτάσεις για τη νέα Super League

Τις τρεις προτάσεις τους για τη νέα μορφή που ήθελαν να έχει το πρωτάθλημα της Super League, παρουσίασαν στον αθλητικό κέντρο ΔΑΙΣ οι εταιρίες Deloitte και PwC, οι οποίες εκπόνησαν σχετική μελέτη μετά από αίτημα των ΠΑΕ. Στόχος της μελέτης των δύο εταιριών είναι να γίνει το πρωτάθλημα κατά το δυνατόν ανταγωνιστικότερο.

583314141dc52424328b466e

Η πρώτη πρόταση, προβλέπει πρωτάθλημα 16 ομάδων με μόνο έναν γύρο κανονικής διάρκειας και κατόπιν ένα έξτρα πρωτάθλημα δύο γύρων, που όμως θα χωρίζεται σε δύο γκρουπ των οκτώ ομάδων, με το πρώτο να είναι από τις θέσεις 1-8 και το δεύτερο 9-16. Σε αυτή την περίπτωση θα διεξάγονται 29 αγωνιστικές και σύμφωνα με την έρευνα θα σημειωθεί αύξηση 50% στους αγώνες που θα έχουν υψηλό ενδιαφέρον.

Η δεύτερη πρόταση, προβλέπει πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους κανονικής διάρκειας και στη συνέχεια νέο πρωτάθλημα δύο γκρουπ στο οποίο θα συμμετέχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-7 και 8-14 αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση θα διεξαχθούν 40 αγωνιστικές και μάλιστα κάθε ομάδα θα έχει δύο ρεπό μέσα στη σεζόν.

Η τρίτη πρόταση, προβλέπει πρωτάθλημα 14 ομάδων με δύο γύρους στην κανονική του διάρκεια. Στη συνέχεια οι ομάδες θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ των έξι. Στο πρώτο θα συμμετέχουν οι ομάδες των θέσεων 1-6 και στο δεύτερο των θέσεων 8-13. Σε αυτή την περίπτωση ο 7ος δεν θα συμμετέχει στην post season ενώ ο 14ος θα υποβιβάζεται απευθείας. Η πρόταση αυτή θα έχει 36 αγωνιστικές.

Σύμφωνα με την παρουσίαση των δύο εταιριών, σε καμία των προτάσεων ο πρωταθλητής δεν θα προκύπτει από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά μέσω των μίνι πρωταθλημάτων και μάλιστα όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία δεν θα «πριμοδοτούνται» με μπόνους βαθμών ανάλογα με τη θέση που θα έχουν καταλάβει στην κανονική περίοδο. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη