Newsroom

Newsroom

Αθωώθηκαν Μαρινάκης, Θεοδωρίδης για τα γεγονότα στον τελικό του κυπέλλου

Καμία απολύτως ποινή δεν επιβλήθηκε στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη, για την είσοδό τους στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο…

marinakis theodoridis

Καμία απολύτως ποινή δεν επιβλήθηκε στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Σάββα Θεοδωρίδη, για την είσοδό τους στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο του περσινού τελικού Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης, αφού το ΣΤ΄ Πλημμελειοδοκείο Αθηνών έκρινε αμφότερους αθώους.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων, καθώς, βάσει του κατηγορητηρίου, με αθέμιτες ενέργειες επιχείρησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, το Μάιο του 2013, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Αστέρα Τρίπολης, που ανέδειξε τροπαιούχους τους «ερυθρόλευκους».

Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες υπεράσπισης επεσήμαναν ότι τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Σάββας Θεοδωρίδης επισκέφθηκαν τους διαιτητές του τελικού του Κυπέλλου στο ημίχρονο, επειδή δεν το έκαναν στο ξεκίνημα του ματς, ως είθισται, προκειμένου να τους ευχηθούν για την αναμέτρηση. «Εγώ χτύπησα την πόρτα και ζήτησα την άδεια να μπούμε μέσα. Μπήκα μαζί με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Μαρινάκης τους είπε ”σας εύχομαι καλή επιτυχία’. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα”, ανέφερε στην κατάθεσή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάσης Μπουτζιώλης, ο οποίος ήταν επικεφαλής ασφάλειας αγώνα και κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσε και ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος είπε: «Εγώ δεν ήμουν γραμμένος στο φύλλο αγώνα και δεν μπορούσα να κατέβω στα αποδυτήρια. Με ενημέρωσε ο γιατρός του αγώνα ότι ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Θεοδωρίδης κατέβηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ τους, δεν ήμουν εκεί. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο διαιτητής δεν έδωσε δύο καταφανέστατα πέναλτι στην ομάδα μου. Ξέρω ότι υπάρχει κανονισμός. Απαγορεύεται να κατέβεις στα αποδυτήρια χωρίς άδεια, ενώ είθισται, εάν κατέβει ένας πρόεδρος, να κατεβαίνει μαζί του και ο άλλος». 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη