Newsroom

Newsroom

Άρχισαν να στήνουν μπλόκα οι αγρότες – Τα σημεία που θα παραταχθούν

Στους δρόμους κατεβάζουν για ακόμα μία φορά τα τρακτέρ τους οι αγρότες οι οποίοι υπόσχονται δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην φορολαίλαπα.

5a66e4521dc5241e1c8b4606

Τα πρώτα μπλόκα άρχισαν να στήνονται ήδη από χθες, Δευτέρα και αναμένεται να πυκνώνουν σταδιακά με αποκορύφωμα το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 3 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Χθες το μεσημέρι, οι αγρότες, ου Νομού Καρδίτσας έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο του Ε65, στο ύψος του «Δέλτα», όπως είχε αποφασιστεί σε πρόσφατη σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).


Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. ‘Αρης Πολυγένης, μέλος της Ομοσπονδίας, δήλωσε πως στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής, στήνουμε μπλόκο στον Ε65 όλη η Καρδίτσα. Είναι η έναρξη των κινητοποιήσεων, και αυτή η κινητοποίηση, πρόσθεσε, θα γίνει ο προπομπός για όλη την Ελλάδα, σημείωσε ο ίδιος, για να καταλήξει: «Δίνουμε το μήνυμα ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά μας». Καθημερινά, δεν παρέλειψε ο κ. Πολυγένης, να τονίσει, πως οι αγρότες θα ενισχύουν το μπλόκο με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα.

«Η Καρδίτσα σήμερα δίνει ένα μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους αγρότες ότι θα πρέπει να “βγούμε” για να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν, τα οποία δεν μας επιτρέπουν ούτε να ζήσουμε, ούτε να καλλιεργήσουμε τα χωράφια μας» ανέφερε από την πλευρά του ο γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, 


Αύριο, Τετάρτη, οι αγρότες των Τρικάλων θα παραταχθούν και πάλι στον Ε65, στον κόμβο του Μεγαλοχωρίου, ενώ και στην Κρήτη οι Ηρακλειώτες θα παρατάξουν οχήματα και γεωργικά μηχανήματα στην Πραιτώρια.

Αύριο αποφασίζουν και οι αγρότες του Βόλου πότε θα στηθεί το μπλόκο που ετοιμάζουν στον κόμβο του Αερινού.

Επίσης, την Πέμπτη βγάζουν τα τρακτέρ οι Λαρισαίοι στον κόμβο του Πλατύκαμπου και οι αγρίτες της Ημαθίας βγαίνουν στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ στον κόμβο της Μεσσήνης θα στήσουν τρακτέρ οι αγρότες της Μεσσηνίας.

Την Παρασκευή παίρνει σειρά η Ήπειρος με τους αγρότες από Άρτα και Πρέβεζα να ενώνουν δυνάμεις στη γέφυρα της Άρτας.

Την επομένη, το Σάββατο, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα παραταχθούν στους κόμβους Συκιάς και Ερμίτσας, ενώ την Κυριακή θα παραταχθούν τρακτέρ στη γάφυρα Αγραφιώτη στην Ευρυτανία και στη γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη.

Τη Δευτέρα θα παραταχθούν τρακτέρ στην Φλώρινα και σε δύο σημεία στη Φθιώτιδα, στους κόμβους Ανθίλης και Δομοκού.

Στα βασικά αιτήματα των αγροτών περιλαμβάνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, η μείωση του κόστους παραγωγής και της τιμής του πετρελαίου, το ύψος των ασφαλιστικών τους εισφορών αλλά και η ασφάλιση της παραγωγής τους στον ΕΛΓΑ, το ζήτημα των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

ά μηχανήματα στην Εφορία του Βόλου. 


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Θεσσαλία

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (22-01-2018) από ώρα 12.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+000) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 73+000) η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή οδό Προαστίου- Αγ. Τριάδος- Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, απ’ όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

* Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου – Καρδίτσας – Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243, 24410-80241.

Στον νομό Μαγνησίας, ο προσανατολισμός είναι για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη, 24 Γενάρη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού – Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού οργανώνουν κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα στην Εφορία του Βόλου. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη