Newsroom

Newsroom

Αργεντινή: Εντοπίστηκε σήμα του χαμένου υποβρυχίου, λίγο πριν τελειώσει το οξυγόνο

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για το υποβρύχιο που έχε εξαφανιστεί από την Αργεντινή, την περασμένη Τετάρτη. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα σήμα στην ευρύτερη περιοχή των ερευνών. Λίγο αργότερα μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής μετέδωσαν ότι εντοπίστηκε και δεύτερο σήμα.

5a154a1e1dc5245e078b466d

Όπως υποστήριξε το αμερικανικό ναυτικό, το σήμα το οποίο καταγράφηκε από αεροπλάνο του ναυτικού, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις έρευνας, εντοπίστηκε στα 185 μίλια από την ακτή και σε βάθος 70 μέτρων περίπου (230 ποδιών).

Το υποβρύχιο «ARA San Juan» είχε ξεκινήσει από την Ουσουάια προς την Μαρ ντελ Πλάτα, με 44 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και οι δύο πρώτες γυναίκες μέλη πληρώματος υποβρυχίου στην Αργεντική, την 35χρονη Ελιάνα Κράουζικ και την 25χρονη Λουίζ Νιζ, που επρόκειτο να παντρευτεί σε δύο εβδομάδες.

Στις 15 Νοεμβρίου όμως χάθηκε το στίγμα του ενώ βρισκόταν στη νότια Θάλασσα της Αργεντινής. Ωστόσο η έντονη κακοκαιρία δυσκόλεψε τις τελευταίες ημέρες πολύ το έργο των σωστικών συνεργείων.

Ο χρόνος για την διάσωσή τους πιέζει ασφυκτικά, καθώς οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το οξυγόνο στο υποβρύχιο επαρκεί μόλις για λίγες ώρες ακόμα.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη