Newsroom

Newsroom

Αποχή απο το συσσίτιο αποφάσισαν οι κρατούμενοι των φυλακών της χώρας

Τριήμερη αποχή συσσιτίου ξεκινούν από σήμερα οι κρατούμενοι στις φυλακές όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης…

fylakes 7

Τριήμερη αποχή συσσιτίου ξεκινούν από σήμερα οι κρατούμενοι στις φυλακές όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ που προωθείται μέσα στο καλοκαίρι. Οι κρατούμενοι προειδοποιούν ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα των κινητοποιήσεών τους και ότι ο αγώνας τους θα κορυφωθεί “με κάθε μέσο”.

Με ανακοίνωσή τους οι κρατούμενοι επισημαίνουν ότι “σκοπός του υπουργείου δεν είναι ο σωφρονισμός, αλλά η εκδίκηση και η τιμωρία” και υπογραμμίζουν: “Από 18 Ιουνίου, οι κρατούμενοι στις φυλακές ξεκινάμε τριήμερη αποχή συσσιτίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο φασιστικό νομοσχέδιο για τη λειτουργία φυλακών τύπου Γ. Το υπουργείο θέλει να φτιάξει μια φυλακή μέσα απ’ τη φυλακή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς μεροκάματα, χωρίς άδειες… Όταν στερείς από κάποιον το δικαίωμα στην ελπίδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον κάνεις χειρότερο”.

Σύμφωνα με τους κρατούμενους, “οι φυλακές τύπου Γ δεν είναι φυλακές ύψιστης ασφαλείας, είναι φυλακές υψίστης απελπισίας.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη