Newsroom

Newsroom

Αντιδρούν οι "γαλάζιοι βουλευτές" για το σχέδιο Χατζηδάκη για τους πλειστηριασμούς

Μυρίζει… αντάρτικο στην κυβέρνηση καθώς άρχισαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών για το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς που παρουσίασε ο…

Μυρίζει… αντάρτικο στην κυβέρνηση καθώς άρχισαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις βουλευτών για το σχέδιο για τους πλειστηριασμούς που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο αναστέλλονται για ένα χρόνο οι πλειστηριασμοί και έθεσε ως όριο προστασίας τα 200.000 ευρώ τιμής αντικειμενικής αξίας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου στους “γαλάζιους βουλευτές” αρκετοί απο αυτούς έθεσαν σαφείς αντιρρήσεις ζητώντας να μην αλλάξει ο νόμος. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι βουλευτές Σοφία Βούλτεψη, Ιορδάνης Τζαμτζής, Διονύσης Σταμενίτης και Γιώργος Καρασμάνης.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του υπουργού με τους βουλευτές.

Το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός προβλέπει την αναστολή για ένα χρόνο των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Το όριο “προστασίας” που ετέθη είναι τα 200.000 ευρώ τιμή αντικειμενικής αξίας.

Για να ενταχθεί ένας δανειολήπτης στη ρύθμιση πρέπει να έχει καθαρό οικογενειακό εισόδημα που δεν θα ξεπερνά τα 35.000 ευρώ και η συνολική αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη δε θα είναι μεγαλύτερη από 270.000€

Για τις ειδικές ομάδες, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, όλα τα κριτήρια θα είναι προσαυξημένα κατά 10%.

Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών θα πρέπει να καταβάλουν ελάχιστη μηνιαία δόση ίση με το 10% του καθαρού μηναίου εισοδήματος.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης ειναι η νομοθετική ρύθμιση να κατατεθεί στη Βουλή έως το βράδυ της Πέμπτης και το Σάββατο να ψηφιστεί.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή