Newsroom

Newsroom

Άνδρες φορούν μαντήλα στο Ιράν για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των γυναικών (ΦΩΤΟ)

Aπό το 1979, οι γυναίκες στο Ιράν είναι υποχρεωμένες από το νόμο να καλύπτουν το κεφάλι τους με μαντήλα στους δημόσιους χώρους.

57bda21f1dc52439738b47e5

Ο ιρανός δημοσιογράφος Masih Alinejad ξεκίνησε να οργανώνει μία κοινωνική κίνηση/ διαμαρτυρία με σκοπό να υπερασπιστεί τα ατομικά δικαιώματα, πέρα από τον διαχωρισμό των φύλων.

Με μία διαδικτυακή καμπάνια, οι γυναίκες εμφανίζονται χωρίς μαντήλα. Την ίδια στιγμή, οι άνδρες τους εμφανίζονται με μαντήλα στις εικόνες, προκειμένου να δηλώσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τους στις γυναίκες.

Σε ένα post στο Facebook, ο δημοσιογράφος εξηγεί: “όταν οι ξαδέρφες μου με είδαν να φοράω τη μαντήλα τους, δεν μπορούσαν να σταματήσουν να γελάνε. Πιστεύω ότι δεν μπορεί κανένας να μιλάει για ελευθερία, όταν δεν σέβεται την ελευθερία των άλλων ανθρώπων. Η μαντήλα είναι μόνο ένα συμβολικό παράδειγμα, ένας περιορισμός για την ελευθερία των γυναικών. 

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες ως αντικείμενα. Ακριβώς όπως εκατομμύρια μορφωμένες γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, έτσι και οι γυναίκες στο Ιράν θα έπρεπε να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και να αποφασίζουν μόνες τους για τις διάφορες επιλογές τους”.






Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη