Άλλη η γραμμή του Ανδρουλάκη, άλλη της Γεννηματά για το "τέταρτο μνημόνιο της κυβέρνησης"

Μία ανακοίνωση που ξεφεύγει κατά πολύ από την γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ευρωβουλευτή και υποψήφιου προέδρου για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς, Νίκου Ανδρουλάκη. «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο» σημειώνεται μεταξύ άλλων, ενώ η Φώφη Γεννηματά έχει ανάγει εδώ και καιρό το μεσοπρόθεσμο σε τέταρτο μνημόνιο...

59c101731dc524fd078b475c

«Η οικονομία οδηγείται σε αργό θάνατο με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου» είναι ο τίτλος του δελτίου τύπου, με τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για εκτροχιασμό της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015, η οποία «ήταν η βασική αιτία για την φορολογική λαίλαπα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».

«Η επιλογή της άγριας φορολόγησης, αντί της ανάταξης της οικονομίας μέσω των επενδύσεων, φέρει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου» τονίζεται και προστίθεται πως η πολιτική της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο στις αγορές, με ιδιαίτερα υψηλά επιτόκια, οδηγεί σε ακριβότερο δανεισμό, επομένως και σε διόγκωση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Παράλληλα, τα εμπόδια -σύμφωνα με το δελτίο τύπου- που τίθενται καθημερινά σε επενδύσεις που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της οικονομίας, δίνουν μήνυμα στασιμότητας και όχι ανάπτυξης, προκαλώντας ασφυξία και αργό θάνατο.

«Φτάνει πια» τονίζεται, θυμίζοντας την επωδό του Γιώργου Παπανδρέου, και προστίθεται το εξής οξύμωρο: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο κι όχι σε “καθαρή” έξοδο από την κρίση, όπως υποσχέθηκε για πολλοστή φορά χθες ο πρωθυπουργός».

Οι παραπάνω άποψη συγκρούεται ευθέως με τη γραμμή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και συνυποψηφίου του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. ηΗ κ. Γεννηματά είχε ταυτιστεί πλήρως με το αφήγημα της ΝΔ για το μεσοπρόθεσμο, αποκαλώντας το τέταρτο μνημόνιο. Απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Ανδρουλάκης έχει διαφορετική άποψη…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…