Newsroom

Newsroom

Αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση των καρκίνων ήπατος, παγκρέατος και χοληφόρων

Ευχάριστα μηνύματα για την αντιμετώπιση των καρκίνων ήπατος, παγκρέατος και χοληφόρων έστειλε στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος, Παγκρέατος και Χοληφόρων ο Γενικός Χειρουργός, Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάγγελος Φελέκουρας ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα περιστατικά αντιμετώπισης καρκίνου του παγκρέατος με το NanoKnife και τη μέθοδο IRE (Μη αναστρέψιμη ηλεκτροδιάτρηση).

58c276d01dc5248d208b475b

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική και τη δημοσιογράφο Ανθή Αγγελοπούλου, που παρακολούθησε το Συνέδριο το NanoKnife είναι το μοναδικό σύστημα παγκοσμίως που πραγματοποιεί τη μη θερμική καταστροφή καρκινικών όγκων που βρίσκονται κοντά σε ευαίσθητες δομές όπως τα αγγεία.

Ο κ. Φελέκουρας τόνισε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ότι είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε πάντα στην αιχμή των εξελίξεων στα θέματα της χειρουργικής του Ήπατος, Παγκρέατος και των Χοληφόρων. Όπως είπε, με τις νέες καινοτόμες μεθόδους, όπως την IRE, ασθενείς με μη εξαιρέσιμους ή με οριακά εξαιρέσιμους όγκους του παγκρέατος υπό χημειοθεραπεία, μπορεί να υποβληθούν σε καταστροφή του όγκου τους ή να βελτιώσουν τα όρια εκτομής μετά από χειρουργική εξαίρεση. Στο πλαίσιο μελέτης που διεξήχθη, τα πρώτα αποτελέσματα της μεθόδου IRE στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι πολύ ενθαρρυντικά, τόνισε ο ίδιος.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη