Newsroom

Newsroom

"Η ΕΕ στηρίζει με τρία δισεκ. τον δολοφόνο Ερντογάν για να πνίγονται περισσότεροι πρόσφυγες"

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποτελούν μνημείο ρατσισμού, κυνισμού και απροκάλυπτης στήριξης…

erdogan 30

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αποτελούν μνημείο ρατσισμού, κυνισμού και απροκάλυπτης στήριξης του Ερντογάν, την ώρα που βομβαρδίζει το Κουρδιστάν ενώ στην Άγκυρα δεν έχει στεγνώσει το αίμα των εκατό νεκρών από τις βόμβες στη συγκέντρωση ειρήνης των συνδικάτων και της Αριστεράς.

Είναι πρόκληση η απόφαση της ΕΕ να χρηματοδοτήσει με   τρία δισεκατομμύρια τον δολοφόνο Ερντογάν για να κλείνονται οι πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης  στα σύνορα με την Συρία , να πνίγονται, να δολοφονούνται. Είναι οι ίδιοι που απαιτούν τρία δισεκατομμύρια σε μνημόνια και προαπαιτούμενα από το αίμα των εργαζόμενων και της νεολαίας, με πετσόκομμα των συντάξεων, με φορομπηξία και ξεπούλημα λιμανιών και αεροδρομίων. Ο Τσίπρας τρέχει πρόθυμα να τα επιβάλει στη βουλή με το πολυνομοσχέδιο-σφαγείο ενώ  χαρακτηρίζει τα μέτρα της ΕΕ για τους πρόσφυγες θετικά!

Χιλιάδες νέους πνιγμούς σαν του  μικρού Αϊλάν θα φέρουν αυτά τα σκληρά ρατσιστικά μέτρα. Τρείς χιλιάδες εκατό είναι οι πνιγμένοι στο Αιγαίο φέτος, θυμίζοντας ότι ο φράχτης στον Έβρο κάνει καλά τη βρόμικη δουλειά, εμποδίζει τους πρόσφυγες να περάσουν από ασφαλές πέρασμα, όπως άλλωστε το δικαιούνται.

Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην Συρία θα ξεριζώσει ακόμη περισσότερο κόσμο από τα σπίτια του. Η ΕΕ είναι συνένοχη σε αυτά τα εγκλήματα  και ο Τσίπρας τους στηρίζει.

Είναι σκάνδαλο ότι η ΕΕ τρέχει να στηρίξει τον Ερντογάν προεκλογικά . Η Μέρκελ τρέχει να συνομιλήσει μαζί του με επίσκεψη στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση , σαν να μην έγινε η σφαγή στην Άγκυρα κατά της αριστεράς, στέλνει τον υπουργό Μετανάστευσης Γ. Μουζάλα στην Τουρκία όπου και κατέληξαν σε συμφωνία για σκλήρυνση κατά των προσφύγων.

Στις δύο όχθες του Αιγαίου, στην Ελλάδα και την Τουρκία , τα άθλια ρατσιστικά μέτρα της ΕΕ με το κλείσιμο των συνόρων και τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot της FRONTEX θα φορτωθούν στις πλάτες των εργατών και της νεολαίας, με νέες θυσίες, με συνέχιση των μνημονίων στην Ελλάδα, με συνέχιση του πολέμου κατά των κούρδων και των εργατών στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Καλούμε σε κινητοποίηση για να αποτρέψουμε την ρατσιστική συμφωνία  της ΕΕ με την Τουρκία, να μην δημιουργηθούν τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Λέσβο, την Κω, την Χίο, την Λέρο και τον Πειραιά. Να κλιμακώσουμε με πανελλαδική κινητοποίησης για να πέσει ο φράχτης και να ανοίξουν τα σύνορα στις 23 Γενάρη 2016.

Πηγή: ΚΕΕΡΦΑ

 

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη